Industry Wire

Geplaatst door Ultimaker

Ultimaker-portfolio door Airbus geselecteerd voor 3D-printen in Europa

Geldermalsen, 12 februari 2019Ultimaker, marktleider in desktop 3D-printen, kondigt vandaag aan dat het door Airbus, gerenommeerd producent van vliegtuigen, is geselecteerd om Ultimaker 3D-printers, Ultimaker Cura-software en materialen te leveren voor de Europese faciliteiten. Airbus zal voornamelijk het Ultimaker-portfolio gebruiken voor directe, lokale productie van tools, mallen, armaturen en het printen van lichtgewicht design-onderdelen met composietmaterialen.

Airbus heeft voor Ultimaker gekozen vanwege het gebruiksgemak, de betrouwbare resultaten en de open technologie. Dit pakket voldoet aan de strenge eisen die de luchtvaartindustrie stelt aan 3D-geprinte toepassingen zoals mallen, armaturen, niet-vliegende onderdelen en tools. De wereldwijde diensten en support van Ultimaker verzekeren Airbus van consistente en kwalitatieve resultaten van 3D-printen in meerdere teams in Europa en later wereldwijd. Het volledige portfolio bestaat uit een aantal Ultimaker S5-printers en continu toegang tot de Ultimaker Cura-software, materialen, reserveonderdelen, diensten en add-ons.

Volgens een recent Frost & Sullivan-rapport groeit de wereldwijde markt voor 3D-geprinte materialen in de luchtvaartindustrie naar 535,1 miljoen dollar in 2024. Airbus heeft 3D-printen omarmd en de samenwerking met Ultimaker onderstreept de toewijding voor het gebruik van 3D-printen in haar fabrieken.

Jos Burger, CEO bij Ultimaker: “We zijn zeer trots dat Airbus voor Ultimaker kiest. Door de strikte regulering op het gebied van veiligheid en certificering is het produceren en inrichten van workflows gecompliceerd voor engineers in de luchtvaartindustrie. Ik ben blij dat onze gecertificeerde oplossing en de mogelijkheid om te printen met composietmaterialen de engineers bij Airbus in staat stelt om te blijven innoveren. Het Airbus-team kan volledig vertrouwen op ons toegewijde wereldwijde sales- en partnernetwerk voor volledige ondersteuning.”

—-
Noot voor de redactie: bijgaand treft u een foto van Jos Burger, CEO bij Ultimaker

Over Ultimaker
Vanaf 2011 heeft Ultimaker een open en eenvoudig te gebruiken oplossing van 3D-printers, -software en -materialen gebouwd waarmee professionele ontwerpers en ingenieurs elke dag kunnen innoveren. Ultimaker is marktleider in desktop 3D-printing. Vanuit kantoren in Nederland, New York, Boston en Singapore – plus productiefaciliteiten in Europa en de VS – werkt het wereldwijde team van meer dan 400 medewerkers samen om de transitie van de wereld naar lokale, digitale productie te versnellen. Kijk voor meer informatie op: www.ultimaker.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht