Industry Wire

Geplaatst door Visma

Visma neemt Teamleader over en wordt Benelux marktleider in work management software

Amsterdam, 23 juni 2022 – Visma, Europees leider in cloud-software, neemt Teamleader over. Deze toonaangevende internationale SaaS scale-up biedt Work Management-software aan voor kleine en middelgrote bedrijven. Teamleader is actief in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Als resultaat van de acquisitie door Visma is Teamleader in staat zijn groeiambities in een stroomversnelling te brengen.

Teamleader werd opgericht in 2012 om ondernemers en mkb’ers te helpen met hun bedrijfsvoering. Na jarenlang software op maat te hebben ontwikkeld, werd het voor oprichter Jeroen De Wit duidelijk dat iedere onderneming behoefte heeft aan één complete tool voor CRM, offertes, facturatie en projectbeheer. Een alles-in-één oplossing die bedrijven helpt om slimmer te werken en bovendien gebruiksvriendelijk is: van het allereerste klantcontact tot en met de opvolging na de verkoop. Dat was de aanleiding voor de lancering van Teamleader Focus: een geïntegreerde oplossing voor CRM, projectmanagement en facturatie, die in een grote behoefte voorziet in het mkb.

In 2019 kwam Teamleader Orbit op de markt, bedoeld voor bedrijven met tussen 20 en 1000 medewerkers en met meer uitgebreide functies, die behoefte hebben aan een oplossing die ingezet kan worden bij grotere projecten en organisaties, maar met hetzelfde gebruiksgemak als de versie voor mkb-bedrijven.

Ook deze stap pakte succesvol uit. Teamleader breidde uit naar Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland, waar op dit moment een kwart van de omzet vandaan komt. In België en Nederland is het bedrijf marktleider in Work Management-software. Nu – tien jaar na de oprichting – werken ruim 13.000 organisaties met Teamleader samen en vloeit er voor meer dan 10 miljard euro aan facturen door Teamleader-systemen.

Het aantal mkb’ers en ondernemers in Europa blijft sterk stijgen. Daarnaast groeit het aantal bedrijven dat wil overschakelen op moderne veilige cloud-software snel. Om aan deze groeiende vraag te voldoen, sneller te kunnen innoveren en zijn groei-ambities sneller te kunnen verwezenlijken, is Teamleader nu onderdeel van Visma geworden.

Jeroen De Wit, oprichter en CEO van Teamleader: “Het mooiste geschenk dat we onze klanten kunnen geven, is tijd, zodat zij zich kunnen focussen op hun kernactiviteiten. Wij nemen met onze software alles daaromheen zoveel mogelijk weg. Voor de volgende fase van ons bedrijf is het belangrijk dat we bij een goede technologiepartner aansluiting vinden die ons kan helpen met onze plannen. Bij Visma zijn we onderdeel van een winning team, waarbij we de autonomie behouden om te blijven ondernemen. Tegelijkertijd krijgen we extra ondersteuning op het gebied van technologie, security, commercie en bedrijfsvoering en zijn er binnen Visma veel bedrijven die dezelfde doelgroep bedienen als wij. Daardoor kunnen we de kansen die er liggen in de markt gezamenlijk benutten.”

John Reynders, Area Director Benelux van Visma: “De manier waarop Teamleader bedrijven helpt groeien, spreekt me erg aan. Ik kom uit een ondernemersfamilie en weet dat passie de drijfveer is om een bedrijf te runnen, maar dat de bedrijfsmatige kant van het ondernemen minstens zo belangrijk is. Teamleader begrijpt dienstverlenende organisaties als geen ander en heeft de meest gebruiksvriendelijke software gemaakt die er op de markt is. Ik ben trots dat het snelgroeiende Teamleader voor zijn volgende fase heeft gekozen om zich aan te sluiten bij Visma. Samen kunnen we dienstverleners helpen om zich te richten op hun kernactiviteiten door bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en te automatiseren.”

Teamleader blijft onder zijn eigen naam en met het huidige team van 180 medewerkers opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Overeenkomsten met klanten blijven ongewijzigd.

EINDE PERSBERICHT

Over Visma
Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.

Over Teamleader
Teamleader, een scale-up die work management software aanbiedt, zorgt ervoor dat meer dan 60.000 ondernemers en hun teams dagelijks de controle over hun werk behouden. Teamleader levert work management software waarmee ondernemers kunnen verkopen, factureren en werk plannen op één plek. Zo wordt alle relevante informatie niet langer versnipperd is over verschillende inboxen, Excelsheets en software. Resultaat: een perfect overzicht van de lopende verkoopkansen, projecten en betalingen. Teamleader bedient klanten van IT agency’s en digitale marketeers tot loodgieters en bouwbedrijven.

Meer informatie: teamleader.nl

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht