Industry Wire

Geplaatst door delaware

Vlaams minister van Mobiliteit trapt hackathon FTI Hasselt af, samen met delaware

21 februari 2024 – Op 20 februari werd het officiële startschot gegeven voor een veelbelovende samenwerking tussen IT- en business consultancybedrijf delaware en FTI Hasselt, een van de deelfestivals binnen het Vlaamse innovatiefestival Flanders Technology & Innovation (FTI). Deze mijlpaal vond plaats in het bijzijn van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Co-innovatie met vijf Vlaamse universiteiten en hogescholen

Medewerkers van bedrijven en studenten van vijf Vlaamse universiteiten en hogescholen krijgen dankzij delaware en FTI de mogelijkheid om innovatieve projecten waar te maken. Studenten van Howest, Universiteit Gent, Karel de Grote-Hogeschool, UHasselt en Thomas More zullen samenwerken aan verschillende zakelijke projecten en interdisciplinaire teams vormen om zo samen tot het beste resultaat te komen. Tijdens hackathons in Antwerpen, Gent en Hasselt staat delaware in voor hun begeleiding.

Een aantal van deze projecten zullen ook doorstromen naar delaware’s interne innovatietrack DEL20. Dit is een bedrijfsaccelerator en ecosysteem voor innovatie en werd reeds enkele jaren geleden gelanceerd door delaware. Het biedt deelnemende bedrijven de ruimte en expertise die ze nodig hebben om te experimenteren met nieuwe technologieën zoals AI, robotica, IoT en dergelijke, zonder zich zorgen te hoeven maken over concurrentie, budgetten of het risico op falen.

Het belang van innovatie voor een duurzame toekomst

De hackathons in Antwerpen, Gent en Hasselt richten zich op verschillende sectoren. In de samenwerking tussen delaware & FTI Hasselt ligt de nadruk op vraagstukken rond mobiliteit en energie. FTI Hasselt zelf biedt een brede waaier aan onderwerpen. Met als thema ‘Hasselt, stad van de toekomst’ wil FTI Hasselt een blijvende impact genereren op de stad en de inspanningen die de stad Hasselt reeds doet om een duurzamer pad in te slaan, versterken. Mobiliteit en energie zijn daarbij erg belangrijk, maar ook circulariteit, voeding, fashion en zelfs urban culture spelen daarbij een belangrijke rol. Elk van deze thema’s wordt in de week van 16 t.e.m. 21 maart uitgediept in boeiende lezingen en debatten, maar net zo goed in workshops, voorstellingen en installaties. FTI Hasselt is dan ook een stadsevent waar iedereen – van burger tot beleidsmaker – betrokken is.

Op het kick-off evenement op 20 februari werden de geselecteerde innovatiestukken bekend gemaakt en benadrukte Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken het belang van innovatie. “In maart verwelkomen we in Limburg een deelfestival van Flanders Technology & Innovation (FTI). Tijdens FTI brengen we vanuit Vlaanderen iedereen samen rond technologie en innovatie. Vlaanderen behoort tot de wereldtop op dat vlak. Het is daarom belangrijk dat we intensief inzetten op regionale samenwerkingen tussen zowel de overheid, onze kenniscentra als private spelers. Zo kunnen we gezamenlijk een antwoord bieden op verschillende uitdagingen die maatschappelijke thema’s zoals mobiliteit, circulariteit of energie met zich meebrengen.”

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken vervolgt: “Ook vanuit Vlaanderen tonen we tijdens FTI verschillende innovatieve technieken aan het brede publiek. Vlaanderen zit volop in een transitie, ook op het vlak van mobiliteit en verkeersveiligheid zal technologie steeds meer zorgen voor oplossingen om het dagelijks leven te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het MIA-project waar we met drones verkeersonveilige punten opsporen of de realisatie van intelligente verkeerslichten in Hasselt. Dankzij deze hackathon kunnen bedrijven en studenten alvast volop experimenteren met nieuwe technologieën zoals AI en robotica.”

Ook start-ups UZE Energy en Kerv Automotive waren van de partij om hun innovatie aanpak en kijk op de toekomst van mobiliteit en energie te delen met de aanwezige bedrijven.

###

Over delaware

delaware is een snelgroeiend, wereldwijd bedrijf dat geavanceerde oplossingen en diensten levert aan organisaties die ernaar streven om de concurrentie op een duurzame manier een stap voor te blijven. delaware begeleidt klanten bij hun zakelijke transformatie en zet daarbij de technologieën van zijn belangrijkste partners, SAP, Microsoft, OpenText & Salesforce in. Het bedrijf blijft zijn klanten ook achteraf ondersteunen met het oog op de continuïteit van hun activiteiten en het doorvoeren van continue verbeteringen. In alle opzichten past delaware zijn eigen duurzame businessmodel toe dat gericht is op de lange termijn. Het bedrijf stelt meer dan 5000 medewerkers tewerk in 19 landen in Afrika, Azië, Europe en Noord- en Zuid-Amerika.

delaware.pro

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht