Industry Wire

Geplaatst door Zivver

West Suffolk NHS Foundation Trust kiest voor Zivver

Het Engelse West Suffolk NHS Foundation Trust (WSFT) heeft gekozen voor de veilige communicatieoplossing Zivver. Hiermee kan het personeel en de patiënten op een eenvoudige en veilig wijze gevoelige zorginformatie delen. Bovendien voorkomt Zivver binnen de zorgorganisatie mogelijke datalekken door menselijke fouten. In Engeland vallen medische- en gezondheidsdiensten onder de National Health Service (NHS). Dit betekent dat zij gefinancierd worden door de overheid en veelal gratis zijn voor patiënten. Het WSFT is ook onderdeel van de NHS en heeft de status ‘Global Digital Exemplar’. Dit houdt in dat de organisatie een internationaal erkende NHS-aanbieder is die ‘verbeteringen in de kwaliteit van de zorg levert, door middel van het gebruik van bewezen digitale technologieën en informatiesystemen’. De keuze voor Zivver onderschrijft deze status.

Liam McLaughlin, Chief Information Officer (CIO) bij West Suffolk NHS Foundation Trust: “Zivver wordt bedrijfsbreed geïmplementeerd. Zo kunnen al onze medische en administratieve medewerkers eenvoudig en veilig alle gegevens delen die we via e-mail en bestandsoverdracht versturen. Cruciaal is dat Zivver geavanceerde encryptietechnologie biedt en via machine learning dagelijkse menselijke fouten, zoals het per ongeluk versturen van informatie naar de verkeerde persoon, in real time voorkomt. Omdat het om gevoelige en vertrouwelijke zorggegevens gaat, kan zo’n fout ernstige gevolgen hebben, dus Zivver helpt ook bij het behalen van onze doelstellingen voor gegevensbescherming.”

Het WSFT stapt over van Microsoft 365 Outlook naar NHS Mail en vult dat voor extra veiligheid aan met de oplossing van Zivver. Voor deze overstap moest het WSFT een accreditatie verkrijgen die bewijst dat het nieuwe e-mailsysteem voldoet aan de beveiligde digitale standaard van NHS Digital (een tak van de NSH die als doel heeft het gebruik van informatie en technologie in de zorg te optimaliseren). Het WSFT vergeleek meerdere aanbieders en omdat Zivver uitblonk in veiligheid en gebruiksgemak, en bovendien de kans op datalekken door menselijke fouten verkleint, kwam de oplossing als beste uit de bus. Zivver maakt het mogelijk om een versleuteld e-mailbericht te sturen naar patiënten (een van de belangrijkste criteria) en is eenvoudig te integreren in Microsoft Outlook. Deze twee eigenschappen waren van grote invloed op de aankoopbeslissing van het WSFT.
Zivver zal worden gebruikt door ongeveer 4.800 personeelsleden van het WSFT en door patiënten van West Suffolk, een gemeenschap met circa 280.000 inwoners.

Wouter Klinkhamer, CEO van Zivver: “Als internationaal erkend Global Digital Exemplar maakt het West Suffolk NHS Foundation Trust gebruik van ‘best practice’ digitale technologieën om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en de integratie te bevorderen. De organisatie is hiermee een voorbeeld voor andere NHS Trust-instellingen. We zijn heel verheugd dat we het WSFT als klant mogen verwelkomen. Zij scharen zich bij een lange rij van zorgaanbieders, zoals Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Bergman Clinics en Universitätsklinikum Frankfurt, die Zivver elke dag inzetten om hun organisatie en patiëntengegevens optimaal te beschermen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht