Deel dit artikel
-

Yellowbrick met narrowcasting voor taxi’s

In navolging van Faster Media, gaat ook Yellowbrick, onderdeel van Waysis, narrowcasting in taxi's verzorgen. Waysis-dochter Taxitronic levert nu al een compleet scala aan producten en elektronische diensten aan de taxisector. “Vanaf dit najaar willen we taxi's standaard van twee schermen voorzien,” zegt Wilbert Witkamp van Yellowbrick.

Yellowbrick  zegt in gesprek te zijn met partijen voor content. Men wil zich in eerste instantie richten op het georganiseerde taxivervoer, zo'n 8000 wagens. Daarnaast zijn er nog eens 10.000 onafhankelijke taxichauffeurs in Nederland.

Het zakelijke model moet nog wel worden uitgewerkt. "Je kunt met taxichauffeurs afspreken dat ze een vast percentage over de advertentieopbrengsten krijgen, of een variabel bedrag, afhankelijk van de hoeveelheid te vervoeren passagiers," zegt Witkamp.

De inhoud zal waar mogelijk specifiek op doelgroepen worden afgestemd. Witkamp: "Overdag zijn de passagiers vooral ouderen en toeristen, in de avond kun je je meer op jongeren richten."

Yellowbrick is een van de partijen in Nederland die met plannen rondlopen voor narrowcasting in taxi’s. Een proef van KPN en Faster Media met televisie in 200 taxi's in vier grote steden is echter uitgesteld tot juni. "We willen de content straks via hotspots bij taxiplaatsen draadloos uploaden, terwijl we dat voorheen met geheugenkaarten van plan waren," zegt een woordvoerster van Faster Media.

Wannahaves wilde vorig jaar nog 10.000 taxi's van schermen voorzien. Maar per 1 maart is POSTV, dat de narrowcasting activiteiten voor Wannahaves verzorgt, gestopt met het taxinetwerk Cab TV. Men wil zich meer richten op retailnetwerken (MediaMarkt, Makro). Ook bleek het niet mogelijk om met de oorspronkelijke partner Sqreen BV het netwerk van 275 taxi's uit te breiden naar een aantal van 1000. Dat is volgens POSTV het minimum om een kritische massa te bereiken.

In Londen is narrowcasting in taxi’s trouwens al langer gemeengoed. Gillette toonde nog niet zo lang geleden in een aantal Londense taxi's reclame voor een nieuw scheermesje.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond