Deel dit artikel
-

Ilse Media via overname in gespecialiseerde portalen

Ilse-dochter NewRulez neemt een meerderheidsbelang in Yourscene.nl, een bedrijf dat dit jaar uit wil groeien tot een netwerk van tien gespecialiseerde jongerenportalen. De titels moeten behalve op het web ook in print gaan verschijnen en op IPTV. Overwogen wordt ook online tickets te gaan verkopen via de portalen.

NewRulez neemt een belang van 51 procent in Yourscene en heeft krijgt daarbij de optie op termijn de overige 49 procent van de aandelen ook over te nemen. Het nieuwe dochterbedrijf van Ilse richt zich met doelgroep specifieke portaalsites op jongeren en jongvolwassenen tot 29 jaar. Yourscene is vier jaar geleden van start gegaan met dancesite Partyscene.nl. Twee jaar geleden kwam daar Fashionscene.nl bij en vorig jaar Urbanscene.nl.

"Het is een bedrijf met een loyale doelgroep dat met haar sites bovendien een goede omgeving voor adverteerders heeft opgebouwd", aldus NewRulez-directeur Toon Branbergen. Voor het einde van het jaar voegen de 10 personeelsleden van Yourscene nog een zevental specialistische jongerenportalen aan haar portfolio toe. Die zullen volgens Branbergen ontsloten worden via een centrale portaalsite, via Yourscene.nl.

De sites van Yourscene verwerken maandelijks tussen de 300.000 en 350.000 unieke bezoekers.

Georgios Petropoulos, oprichter van het portaalbedrijf, zegt: "Yourscene moet een crossmediaal jongerenmerk worden. Binnen en bedrijf als Sanoma ligt het voor de hand ook aan uitgaven op print te denken en mobiel en IPTV." Met dat laatste heeft het bedrijf reeds enige ervaring. Op de Yourscene-sites verschijnen reeds digitale video's, beelden die ook toegankelijk zijn via KPN I-mode. Voor de oprichting van toekomstige portalen sluit Petropoulos niet uit met externe partijen samen te zullen werken voor de redactionele invulling van de sites.

New Rulez werd in november 2004 in het leven geroepen door Ilse Media. New Rulez is eigenaar van Kaboem en CU2 en verzorgt de online commerciele exploitatie van merken als Fancy, Donald Duck en Tina. Branbergen werkte in het verleden voor internetbedrijven Change the Script en Framfab en reclamebureau Lintas.

Branbergen sluit verdere overnames niet uit om New Rulez verder gestalte te geven. "Al zijn overnames geen doel op zich. De eerste stap is het porfolio en de bedrijven erachter goed te ontwikkelen."

Deel dit bericht

1 Reactie

Olivier

Onder newrulez valt ook het net gelanceerde Shopgirl. Erg leuk community idee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond