Deel dit artikel
-

MarketXS haalt miljoenen op

MarketXS heeft 11,3 miljoen euro weten op te halen in een nieuwe financieringsronde. Dat gebeurde bij Prime Technology Ventures, Moneyline Telerate en nog een derde instelling waarvan de naam niet bekend is gemaakt. MarketXS heeft nog meer geld nodig om Europa verder in te trekken.

De financiering hangt deels samen met de overname van Moneyline Telerate Benelux door MarketXS. In ruil voor een investering in MarketXS verwerft Moneyline Telerate ook een belang in MarketXS.

Na verkoop van dit belang houdt het MarketXS management na deze ronde nog een belang van ruim zestig procent. Om naast de Benelux ook de Europese expansie van MarketXS verder vorm te geven, door middel van bijvoorbeeld een nieuwe overname, is het bedrijf nog in gesprek met diverse investeerders over een vervolgfinanciering.

MarketXS heeft een klantenbestand van honderden financiele instellingen en duizenden terminal gebruikers. Door de overname van Moneyline Telerate wordt MarketXS de nummer drie speler la het gaat om de distributie van financiele data in Nederland. Het hoeft  alleen nog grote internationale namen als Reuters en Bloomberg voor zich te dulden. 

Behalve het nieuws dat MarketXS de financieringsronde en de overname van Moneyline Telerate succesvol heeft afgerond, maakt het bedrijf ook bekend dat Carole Anne Menzi Collier (voormalig directeur generaal ABN AMRO) benoemd is als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Zij gaat zich ook actief bemoeien met de dagelijkse gang van zaken bij MarketXS.

Tot slot maakt het bedrijf bekend dat het een order heeft gekregen van ’merchant bank’ Kempen & Co. Hoeveel geld met de order is gemoeid, is niet bekend gemaakt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond