Deel dit artikel
-

Platenmaatschappijen gaan concurrentie aan met iTunes

Onder de naam Total Music gaan Universal Music, Sony BMG, EMI en Warner dit jaar een eigen download dienst lanceren. Dat meldt The Wall Street Journal.

Details over de nieuwe dienst zijn nog niet bekend. Zo is niet bekend of de dienst wereldwijd zal worden gelanceerd of eerst alleen in de VS.

Het Ministerie van Justitie heeft Sony BMG en Universal om nadere informatie gevraagd in verband met anti-mededingings aspecten. De platenmaatschappijen zelf weigeren commentaar.

Het is algemeen bekend dat de platenmaatschappijen Apple’s muziekwinkel te machtig vinden geworden. Onderhandelingen met Apple over de verkoopprijzen van de liedjes liepen tot nu toe steeds vast.

Alternatieve muziekdiensten komen niet echt van de grond. Deze week werd bekend dat Yahoo zijn abonnee-muziekdienst heeft verkocht aan Real Networks; gebruikers ervan worden door de concurrent, Rhapsody, van Real Networks. De muzieksite van Yahoo werd in 2005 gelanceerd, maar trok weinig gebruikers.

Deel dit bericht

1 Reacties

JulesJ

Waarom beginnen ze nou alweer met de zoveelste eigen variant? iTunes heeft ervoor gezorgd dat er eindelijk weer betaald wordt voor het downloaden van (onder andere) muziek, door te scoren op het gebied van gebruikersgemak en omvang van het aanbod.Ik weet niet wat de platenmaatschappijen deze keer als USP in pette hebben, maar ik zie het niet direct een succes worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond