Deel dit artikel
-

Nederlandse handelssite Kapaza in Noorse handen

De Noorse mediagigant Schibsted Classified Media heeft 100 procent van de aandelen van het Nederlandse bedrijf Kapaza gekocht. Hiervoor legde het Noorse bedrijf 20,25 miljoen euro op tafel.

De online handelsplaats heeft sites in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein en Luxemburg.

Waar bij ons in Nederland marktplaats de leider is van online advertentiesites, gaat bij onze zuiderburen Kapaza aan kop. De leidende marktpositie van Kapaza.be maakte dat Schibsted 20,25 miljoen euro heeft neergelegd voor alle filialen in Europa van Kapaza.

Op de Franse en Spaanse markt heeft Schibsted al andere activiteiten lopen. In België had Schibsted nog geen vinger in de pap. "Onze belangstelling ging eigenlijk alleen uit naar Kapaza.be", zo laat Sverre Munck, vice president van Schibsted weten. "Met de Nederlandse site hebben we dan ook nog geen plannen."

Met de overname van de Kapaza-sites versterkt SCM zijn positie op de Europese markt voor online advertenties.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gosse AdB

Belgie is een beetje kleiner dan NL, maar een factor TIEN in de overname som voor een Belgische "marktplaats.nl" is wel erg groot! Een tiende is dan in verhouding een schijntje. Webwereld op 11 november 2004:"eBay koopt Marktplaats.nl voor 225 miljoen euro"( http://webwereld.nl/articles/13968 ) Zijn de Noren slimmer dan de Amerikanen? Of zijn er andere factoren in het spel? 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond