Deel dit artikel
-

Mondiale deal Amsterdams GPS-bedrijf met Samsung

Samsung zet de deur naar, in potentie, miljoenen gebruikers op nu de bedrijven een samenwerking sluiten. Samsung gaat de GPS-localiseringssoftware annex smoelenboek van Gypsii op zijn mobiele telefoons voorinstalleren.

Afgelopen februari presenteerde het bedrijf zich tijdens een grote telecombeurs in Barcelona. Nu maakt het zijn tweede overeenkomst bekend met een elekronicaconcern. Eerst tekende Gypsii uit Amsterdam GPS-maker Garmin, nu is de nummer twee telefoonfabrikant van de wereld, Samsung, aan de beurt.

Gypsii was kort voor publicatie niet bereikbaar voor commentaar.

Met een persbericht legt het bedrijf uit: "Volgens de bepalingen van de overeenkomst levert GyPSii technologie, producten, wereldwijde gegevenscentruminfrastructuur, en het merkenrecht GyPSii aan Samsung, op niet-exclusieve basis voor een aantal producten van Samsung."

De software van Gypsii zal al in de fabriek op geavanceerde Samsung-telefoons worden geïnstalleerd. Vermoedelijk is de Omnia het eerste toestel dat de software bevat.

Toestellen zonder GPS-module hebben niets aan de Nederlandse software. Gypsii werkt ook Symbian, Windows Mobile en Blackberry-toestellen.

Gebruikers van de software kunnen aan vrienden en bekenden laten zien waar ze zich bevinden. Bovendien kunnen ze persoonlijke landkaarten samenstellen waarop ze aangeven welke locaties voor hen interessant zijn. Die informatie kunnen ze ook delen met andere Gypsii-gebruikers.

Nokia nam vorige maand het Duitse bedrijf Plazes.com over, een dienst die in de aard vergelijkbaar is met Gypsii.

Een video-demonstratie van Gypsii:

Bron foto: artnow (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Pieter Hermans

Op 8 Oktober zal Sam Critchley, een van de co-founders van Giipsy op het European Navigation Event in Eindhoven spreken.Meer info hierover op http://www.navigationevent.com/sem_programm2008.html

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond