Deel dit artikel
-

Rabobank stopt miljoenen in online versindustrie

De Nederlandse start-up eFresh, volgens eigen zeggen de eBay voor de versindustrie, heeft een investering van 4,25 miljoen euro binnen gehaald. In ruil hiervoor verwerft Rabobank een belang in moederbedrijf GET Holding.

De start-up is met de online handelsgemeenschap een internetschakel tussen producenten van versproducten en een groep van inkopers, groothandels en retailkanalen. Het handelsplatform kent groeicijfers van 400 procent per jaar.

Het geld wordt naast een internationale uitbreiding ook gestoken in een verbeteringsslag voor de online handelsplaats. In 2007 werden al vijftien bedrijven overgenomen door eFresh.

Volgens Donar van den Berg van Rabobank sluit de investering aan bij de Food & Agri-ambities van de bank: "Daarnaast hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan, evenals maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat past goed bij de activiteiten van GET."

Hans Robben, CEO van GET: "Het platform is een effectief instrument voor zowel producenten als inkopers en stelt de partijen in staat vrijelijk met elkaar te handelen. De portal berekent geen commissie maar kent een standaard lidmaatschap voor onbeperkte handel."

Het bedrijf rekent geen commissie bij afgesloten deals tussen koper en verkoper. Op het handelsplatform kunnen de partijen direct met elkaar in contact treden en real time financiële transacties afsluiten. In plaats van een commissie moeten de kopers en verkopers een lidmaatschap afsluiten van bijna 900 euro per jaar.

Bron foto: heydrienne (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond