Deel dit artikel
-

Mobypicture denkt Red Herring in geld om te zetten

Een plek op de Red Herring 100 gaat Mobypicture geen windeieren opleveren denkt CEO Mathys van Abbe. Het eerste contact met een VC uit Duitsland is al gelegd.

Mobypicture laat gebruikers onder meer foto’s van hun mobiel uploaden naar online sociale netwerksites als Flickr en Hyves. Daarnaast kunnen foto’s en video’s real-time gedeeld worden. Het is de eerste keer dat de mobiele digitale dienst op de Red Herring-lijst prijkt.

"Wij zijn bezig met expansie en in die zin is het goed om met een dergelijke onderscheiding in the picture te staan. Het is toch een gerenommeerde lijst", aldus Van Abbe. Hij vervolgt: "Het is natuurlijk voor een deel het ego dat gestreeld wordt en voor een deel business."

"Het publiek dat aanwezig is op het congres van Red Herring, bestaat voor een deel uit VC’s en de grote bedrijven als bijvoorbeeld Google. Het zijn belangrijke mensen waarbij je graag onder de aandacht wilt komen", zegt Van Abbe.

De vijf Nederlandse prijswinnaars Nimbuzz, Mobypicture, In Real life, Delta Solutions en Service2Media mochten hun bedrijven presenteren aan investeerders en strategen tijdens het Europese Red Herring-evenement in Berlijn begin april.

Mobypicture heeft dankzij het evenement we een exclusieve uitnodiging gekregen voor een evenement van ‘één van de belangrijkste’ VC’s uit Duitsland, Hasso Platner Ventures. "Tijdens dat event nodigen zij de top uit het be4drijfsleven uit, bijvoorbeeld de CEO van de Deutsche Bank en nog een aantal anderen", aldus Van Abbe.

Van Abbe vat het Red Herring-event samen: "Het is een sociaal spel waarbij het draait om geld en investeringen. Je danst als het ware om elkaar heen, maar zorgt dat je niet te eager bent. In die zin is het goed om elkaar in informele setting te ontmoeten."

Mobypicture groeit hard. Van Abbe: "Dagelijks krijgen we er honderden nieuwe gebruikers bij. Over het actieve aantal gebruikers doen we geen harde uitspraken, maar je kan ervan uitgaan dat dat meer zijn dan tienduizend. We hebben net een relaunch gehad en we hebben nu rond de 40 duizend gebruikers in totaal. De laatste maand zijn er 12 duizend bijgekomen."

Als Mobypicture geld van een VC weet los te peuteren, en die kans acht Van Abbe niet gering, dan wordt dat meteen in de expansie van sales en partnerships gestoken: "We leveren onze dienst aan evenementen, backchannels en dergelijke. We hebben net een samenwerking gesloten met NUfoto en TMF. En we zijn nog bezig met een aantal gesprekken met andere partijen.  Daarbij moet je denken aan uitgevers of nichesites."

Deel dit bericht

5 Reacties

Boris Veldhuijzen van Zanten

Gefeliciteerd Mathys! Echt geweldig…

Onno Bakker

Mooi nieuws! Hoop dat je een deal kan doen en daarmee de groei kan versnellen!

Alex Timmers - Online Presence

Super prestatie! Gefeliciteerd Mathys!

Joris Keijzer

Mathys, gefeliciteerd!

Engago Technologies

Vorig jaar ook bij RH 100 Europe.Geeft een verhoogde website traffic.En tot twee keer per week een email van een VC gedrurende 2 maand.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond