Deel dit artikel
-

Internationale prijs voor Nederlandse Distimo

De start-up Distimo is een van de prijswinnaars van Mobile LaunchPad. Hiermee zou het Nederlands talent wereldwijd tot de 10 beste mobiele start-ups behoren.

De bedrijven die voor de prijzenslag in aanmerking komen, moeten een degelijk bedrijfsplan hebben dat aantrekkelijk is voor investeerders en mogen niet ouder zijn dan 18 maanden.

Distimo laat ontwikkelaars software publiceren naar meerdere platforms. Daarnaast analyseert de start-up populariteit, prijselasticiteit, concurrentie en voorkeuren.

Oprichter Vincent Hoogsteder is erg blij met de erkenning. "Juist op dit moment. We zijn bezig met een nieuwe product launch, gericht op de ontwikkelaars, nu nog in gesloten beta, maar binnenkort live. Met de aandacht in Amerika, waar veel gebeurt op mobiel gebied is dat mooi meegenomen."

Op dit moment is Distimo druk bezig aan 2 kanten. Hoogsteder: "We checken alle applicatiewinkels. Eerst was dat alleen de AppStore, nu vergelijken we verschillende platforms. En daar komen binnenkort nog Blackberry en Nokia bij."

Aan de andere kant richt het Nederlandse bedrijf zich op de ontwikkelaars. De lancering van het nieuwe product wordt een gratis dienst. Hiermee moet er voor de ontwikkelaar meer inzichtelijk worden. De ontwikkelaar kan de ontwikkelingen van een eigen applicatie volgen en een paar van de concurrent. "Op termijn komen er premium diensten. Welke dat zijn, dat hebben we nog niet op papier staan, maar je kan denken aan een uitbreiding van de gratis dienst. Bijvoorbeeld dat het mogelijk is om meerdere eigen apps te volgen en een hele batch van de concurrent", aldus Hoogsteder.

Hoogsteder had niet verwacht in de prijzen te vallen. "Je hoopt het wel natuurlijk. Het is geweldig om daar als Nederlandse partij te staan." Dat Distimo tot de 10 gelukkigen behoort, schrijft de oprichter toe aan het feit dat zijn start-up in het mobiele applicatie-veld iets doet, wat nog niemand doet. "Er komt natuurlijk heel snel concurrentie bij, maar dat is nu nog niet het geval."

De Nederlandse winnaar bevindt zich in goed gezelschap. Tot de andere winnaars behoren SquareConnect, dat de mobiele telefoon als een afstandbediening laat fungeren, Pageonce, een start-up die een real time reisplanning managementsysteem aanbiedt en Metaio, een augmented reality-platform voor de mobiel. Tot de andere gelukkigen behoren Glympse, IQ Engines, Locle, Ondeego, Toktumi en Waze.

Tijdens Mobilize 09 op 10 september, mogen de start-ups een presentatie geven. Aantrekkelijk, aangezien de conferentie veel durfkapitalisten en investeerders aantrekt.

Het publiek dat rondloopt is interessant voor Distimo. "Er zijn veel mensen van een redelijk beslisniveau van bijvoorbeeld telecomoperators, mobiele telefoonfabrikanten."  Hoogsteder denkt genoeg contacten op te doen voor zaken.

Deel dit bericht

2 Reacties

Rogier

Heel mooi bericht. Gefeliciteerd jongens! Top, ga zo door. Succes in SF.

Jonie

Goed produkt, goed team goed bezig!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond