Deel dit artikel
-

Twitter rolt dit jaar nog commerciële diensten uit

Twitter komt nog voor het einde van het jaar met enkele commerciële diensten. Een van die diensten is de mogelijkheid voor bedrijven en instellingen om een commercieel account te nemen. Hiermee is het mogelijk om dieper de statistieken in te duiken.

Dat liet Twitter-oprichter Biz Stone weten in een interview met de BBC. Op de vraag hoe het zit met het verdienmodel van de microbloggingsdienst gaf Stone aan in dit kader als eerste commerciële accounts uit te gaan rollen.

"Twitter zal altijd gratis blijven, maar je kunt als gebruiker betalen om meer feedback en statistieken te krijgen en zo de ‘Twitter-ervaring’ te verbeteren", aldus Stone.

Daarnaast ging Stone in op betaalde uitgeefmodellen. Volgens de topman bij Twitter moeten kranten hun content radicaal openstellen als ze geld willen verdienen in de online wereld.

Mediamagnaat Rupert Murdoch liet onlangs nog weten de deuren voor Google te sluiten zodra zijn nieuwssites zijn overgeschakeld naar een digitaal abonnementenmodel. Stone is ‘bijzonder benieuwd’ naar de gevolgen, wanneer dit mocht gebeuren. Volgens hem ligt de toekomst in open modellen, en niet in een gesloten cultuur.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond