Deel dit artikel
-

Commissariaat neemt webwinkel Tros onder de loep

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) wil de Troskompas Filmwinkel tegen het licht houden. Het gaat met name om de exploitatie, die nu gebeurt door een derde partij.

De dvd-winkel van deze publieke omroep, 100 procent dochter van de Tros, is een uithangbord van Movie Moguls, van de exploitant Keeno BV. Dat bleek uit onderzoek in opdracht van iMMovator door Peter Olsthoorn.

Zo bleek ook dat de winkel van Troskompas niet was aangemeld bij het CvdM. Deze laatste partij stelt nu een onderzoek in naar de exploitatie van de dvd-winkel en gemaakte commerciële afspraken.

Publieke omroepen mogen niet bijdragen aan het maken van winst door derden. De Tros was niet direct beschikbaar voor commentaar of verdere uitleg. Het is onduidelijk hoe de commerciële afspraken tussen beide bedrijven in elkaar steken.

Zowel Tros als Keeno mogen de verzamelde data van kopers in de winkel gebruiken. Dit gebeurt ook door aanbiedingen van derden die doorgestuurd worden. De gegevens worden overigens niet aan derden verkocht.

Deel dit bericht

1 Reactie

Hans

De dvd WInkel link is een KRO winkel

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond