Deel dit artikel
-

NPO wil arbeidscontract met Michel Mol verbreken

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil de arbeidsrelatie met Michel Mol, directeur Innovatie en Nieuwe Media, verbreken. Hiervoor is bij de kantongerechten een verzoek ingediend. Er loopt momenteel bij de NPO een onderzoek naar Mol vanwege belangenverstrengeling.

Een ‘definitieve vertrouwensbreuk’ is reden voor de NPO om het verzoek bij de kantonrechter in te dienen. Mol zou gegevens van twee laptops hebben gewist voor hij deze zou hebben ingediend voor een onderzoek. Hiermee zou Mol onafhankelijk en objectief onderzoek belemmeren.

Het onderzoek werd ingesteld nadat anonieme bronnen Mol ervan beschuldigden dat hij in de periode van 2004 tot en met 2006, vanuit zijn functie bij de Publieke Omroep, opdrachten had verstrekt aan twee bedrijven waar hij privé nauwe banden mee had.

Mol eiste afgelopen maandag in een kort geding nog dat hij weer een voortgang van zijn werk. In afwachting van het resultaat van het onderzoek werd hij op non-actief gesteld.

Mol kwam in 2006 al in opspraak toen er vermoedens rezen over belangenverstrengeling. De Publieke Omroep heeft toen met de directeur afgesproken dat hij alle persoonlijke banden zou verbreken en ‘de schijn van belangenverstrengeling’ zou vermijden.

Deel dit bericht

1 Reacties

schoonmaker

Is er eindelijk iemand zo slim om zijn computer schoon, schoner, schoonst in te leveren en is het ook weer niet goed. Wat als hij gevoelige informatie had achtergelaten en dat was naar buiten gekomen? Tegenwoordig moet je wel je ieren in verschillende mandjes hebben, want voordat je het weet ben je je baan kwijt en heb je geen recht meer op sociale voorzieningen voor zover die er nog zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond