Deel dit artikel
-

Wired ziet nieuwe kansen met tablet-concept

De creatieve directeur van Wired, Scott Dadich, ziet nieuwe mogelijkheden voor uitgevers die zich richten op tablets. “Met tablets ala extra kanaal, biedt je de lezer en adverteerder meer opties. Je creëert waarde waarvoor mensen willen betalen.”

Op Wired.com vertelt Dadich in een video over een nieuw concept van zijn titel voor een tablet. Volgens de creatieve directeur is er een revolutie gaande, hoe mensen journalistieke producties tot zich nemen, dat verandert. “Wired is goed in het vertellen van een verhaal. Dat deden we goed in print en op de website. Daar voegen we nu nog een kanaal aan toe met bijvoorbeeld de iPad. Hiermee bieden we de lezers en adverteerders meer opties.”

Met behulp van de applicatie voor een tablet vertelt Wired in de kern nog steeds een verhaal. “Maar nu met meer mogelijkheden.” Dadich somt op: “Video, het draaien van objecten op het scherm, nieuwe navigatiemogelijkheden, de toevoeging van sociale features.” Hij meent waarde te creëren waar mensen voor willen betalen.

Visuele context

De applicatie van Wired is zowel in portret als landscape-modus te bekijken. Volgens Dadich is het een ander vertrekpunt in vergelijking met het plaatsen van content uit het tijdschrift op het web. “Met HTML gaat vaak veel van de visuele context verloren.”

Het punt dat Dadich wil overbrengen is dat er een nieuw tijdperk is aangebroken, waarin er een nieuw digitaal platform is waarmee de visuele pluspunten van print worden gecombineerd met video, animatie, extra content en interactiviteit.

Distributiemodel

Het is nog in ontwikkeling, de invloeden van dergelijke apparaten als de iPad op hoe tijdschriften en andere media het business model en het distributiemodel gaan aanpassen naar de consument. “Wat wel duidelijk is, is dat de mogelijkheden van de iPad verder gaan dan die op het web. Ik denk dat tablet als warme broodjes over de toonbank zullen gaan, juist omdat ze een rijke media-ervaring bieden”, aldus Dadich.

De Wired Readder, een AIR app, komt deze zomer beschikbaar. Adobe gaf deze week tijdens de Mobile Conference in Barcelona, dat AIR ook beschikbaar komt voor Android. Het Packager-pakket van Adobe laat Flash-applicaties, inclusief AIR, draaien op verschillende mobiele platforms van Apple. Hiermee is het mogelijk de applicatie van Wired bijvoorbeeld makkelijk te converteren voor andere mobiele platforms.

Deel dit bericht

6 Reacties

Peter

De kindle en alle andere zwart/wit iBook readers kunnen het wel vergeten, tenzij ze heel snel met high resolution digital paper met kleur op de proppen komen.

Jeroen Jonker Roelants

Hi Jannemiek, je schrijft "Op Wired.com vertelt Dadich in een video over de nieuwe applicatie van zijn titel voor de iPad". Volgens mij is dat niet helemaal juist (net als de kop). Dadich vertelt over een tablet-concept dat Wired samen met Adobe heeft ontwikkeld. Niet voor de iPad. Adobe en Apple zijn wat de iPad betreft niet de dikste vrienden.

Xander

@Peter: Ik ben op zoek naar een goede e-Reader en dat betekend dat ik keuze heb uit veel modellen. Onder deze modellen komt de iPad niet voor, omdat het g??n e-Reader is.

M

Tablets als de iPad gebruiken heel andere technologie dan e-readers. Elk van deze technologi?n heeft zijn eigen eigenschappen met voor- en nadelen Een e-reader als de Kindle gebruikt een techniek die geen stroom verbruikt tijdens het lezen en is daardoor enorm zuinig met zijn accu. Ideaal om je boeken mee te nemen op vakantie, of bijvoorbeeld voor niet-multimediale zakelijke documenten. In combinatie met push-technologie, waarbij bijvoorbeeld het secretariaat notulen of vergaderstukken pusht naar de readers van het management, is daar best markt voor. De iPad maakt gebruik van een scherm dat weliswaar veel meer multimediale mogelijkheden biedt en een veel betere beeldkwaliteit heeft, maar daar staat tegenover dat het altijd energie verbruikt als het aan staat. Pas als een technologie doorbreekt die de voordelen van e-readers en tablets verenigt, dan zal de grens tussen de niches langzaam vervagen. Daarbij kun je denken aan energiezuinige OLED schermen (convergentie vanuit de tablet technologie) of schermen gebaseerd op electrowetting (convergentie vanuit de e-paper hoek).

Kjeld

"TaVlet" pardon?!Tablet zullen jullie bedoelen. Big Typo in de title van de pagina

Sander van der Linden

Ik weet 100% zeker dat de eReader fabrikanten met angst en beven de release van de iPad tegemoet zien. Ik heb zelf, nieuwsgierig, de Sony Touchscreen eReader aangeschaft. Wat een deceptie. Het scherm is vreselijk traag, elke paginawisseling gaat met een soort fase-omkering (z/w) gepaard. De bijgeleverde synchronisatiesoftware kan niet in de schaduw staan van iTunes en de iPhone syncing. Echt een zeer matig product met maar ??n functie.  Ik denk dat dat gejubel over de voordelen van eInk dan ook zeer snel gaat verstommen als de iPad met een eReader toepassing als Blio beschikbaar komt. De meeste consumenten zullen de nadelen van LCD op de koop toenemen en een veel beter ontworpen, multifunctionele iPad verkiezen boven de ten dode opgeschreven, zeer beperkte eInk apparaten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond