Deel dit artikel
-

LBi fuseert met Bigmouthmedia en investeerdersclub

Online bureau LBi kondigt een fusie aan met Obtineo, een gecombineerd bedrijf van Bigmouthmedia en drie investeringsbedrijven. Hiermee ontstaat naar eigen zeggen Europa’s grootste digitale marketing- en technologiebedrijf.

Dat maakten de bedrijven vanochtend voor opening van de beurs bekend (download PDF).

Obtineo is een gezamenlijk bedrijf van Bigmouthmedia, een specialist in zoekmachinemarketing, en de investeringsbedrijven Carlyle, Cyrte en Janivo. Het nieuwe bedrijf haalt 50 miljoen euro aan nieuw kapitaal op om te groeien in Amerika en Azië. Tien miljoen zal afkomstig zijn uit de uitgifte van nieuwe aandelen LBi. De drie investeerders steken samen 40 miljoen euro in het fusiebedrijf.

De aandeelhouders van LBi hebben in de nieuwe constellatie 51 procent van de aandelen. De eigenaren van Bigmouthmedia hebben 25 procent van de aandelen en de drie investeringsbedrijven krijgen voor hun veertig miljoen 24 procent van de aandelen. De waarde van het bedrijf komt daarmee op ongeveer 165 miljoen euro.

De bedrijven verwachten in april 2010 toestemming van hun respectievelijke aandeelhouders te krijgen voor de fusie. Die zou worden afgerond in juli 2010. LBi is van plan zijn beursnotering in Stockholm op te geven en als puur Nederlands bedrijf door te gaan. Het aandeel LBi blijft verhandelbaar op de Amsterdamse Euronext-beurs.

Gezamenlijk hebben de bedrijven een jaaromzet van 125,4 miljoen euro, waarvan 102,9 miljoen op het konto van LBi staat. Het nettoresultaat over de 12 maanden tot eind september 2009 was een verlies van 66,9 miljoen euro. Het LBi-verlies van 68,7 miljoen is daarin de belangrijkste component.

Deel dit bericht

2 Reacties

Casper Tuin

Samen met de uiterst dubieuze Carlyle Group?Met zulke vrienden heb je helemaal geen vijanden meer nodig!

Arie

Lost Boys maakt wederom haar naam weer waar door weer een extreme rare move te maken zoals deze!Kan deze fusie totaal niet plaatsen in welke context deze fusie LB haar concurrentiepositie gaat versterken.Volgens mij bepaalt de ego's de koers van het bedrijf en niet het gezonde verstand. Inderdaad nu zijn jullie de grootste maar dan wel de club die de grootste foput van haar leven maakt.Vaarwel vrienden en slaap wel de aankomende periode

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond