Deel dit artikel
-

Ogone staat in de etalage

Ogone, het Belgische bedrijf dat voor 85 procent van de webwinkeliers in eigen land de betalingen afhandelt, staat te koop.

Dat meldt De Tijd. Volgens de krant zou zakenbank Credit Suisse de verkoop begeleiden.

Ogone verwerkte in 2008 in België 6,9 miljoen transacties. Dat was 42 procent meer dan het jaar ervoor. In de maand oktober 2009 zou het bedrijf al 33 procent meer transacties hebben afgehandeld dan in het jaar ervoor. De omzetten daarentegen stegen met 20 procent. Dat duidt op meer maar goedkopere transacties.

Bij navraag bij het Nederlandse kantoor wordt verwezen naar het hoofdkantoor in België, waar men verder niet bereikbaar is voor commentaar.

In De Tijd is te lezen dat geïnteresseerde partijen al een maand een indicatief bod kunnen indienen. Ogone-topman Peter De Caluwe bevestigt de verkoopplannen tegen de krant. Een strategische partner ‘moet de onderneming een nieuwe groeiversnelling binnenloodsen’.

Deel dit bericht

9 Reacties

zijdelings betrokken

Zonde! Ogone heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot (een van) de meeste innovatieve PSP's. Het is maar de vraag of een overname door het starre Atos of een van die andere partijen ze echt in een stroomversnelling zou brengen.

Leonard Wolters

Tsja, iDeal domineert toch behoorlijk de Nederlands markt. Wat is het groei perspectief van Ogone? Alleen transacties voor creditcards?

Zijdelings getroffen

Een waardeloze tent! Niks innovatief, gewoon wat snelle cowboys die alleen maar korte-termijn scoren nastreven (ten koste van klanten). Eigenaar wil blijkbaar geld zien nu het nog kan, van mij mag ie.

nils

Wij hebben in het verleden met Ogone gewerkt. Mijn ervaring is, dat het een echt bank-achtig bedrijf is: duur, niet innovatief maar het werkt altijd. Op mij maakte ze niet de indruk van op cowboys die op snel succes uit waren. Zo langzamerhand zien we dat de collecterende psp's het aan het winnen zijn. Een combinatie met Atos zou dan best een logische kunnen zijn. Misschien dat er dan een vleugje meer innovatie en betere prijzen cq meer toegevoegde waarde mogelijk is. 

Calvin

Leonard, iDeal is een merknaam of betaalmethode die gebruikt maakt van het platform van een PSP, bv. Ogone. Dus je kan iDeal en Ogone niet op hetzelfde niveau gaan vergelijken.

Michel

Jammer dat ik bij het doorsturen van het bericht de melding "Internal Server Error" krijg. Kan hier iemand naar kijken?!

Bas Groot

Ik snap het vooral niet omdat Ogone zover ik kan zien een goudmijn is. Er zijn maar heel weing echte alternatieven voor grote betaalservices, en uiteindelijk zijn heel veel witmerk betaalservices eigenlijk gewoon Ogone. Ik denk eerder dat het probleem is dat men geld nodig heeft omdat er fors opgeschaald moet worden, en dat de aandeelhouders van Ogone dat geld niet hebben. Maar dat is evengoed een reden voor het hoofdkantoor om daarover te zwijgen.

Ruud

De software is erg slecht, beetje hidden fields posten. Moet allemaal beter kunnen. This is how it should be: http://www.chargify.com/

Tim de Vrind

Ogone is een betrouwbare PSP, die o.a. credit card checks uitvoert, voordat betaling plaatsvindt. Verkoop van Ogone kan zowel positief als negatief zijn.Partijen van wie ik denk dat er potentie zit in een overname van Ogone zijn bv.: Google & TNT. Google zit overal al in, behalve echt groot in de online betalingsstromen. TNT wordt steeds meer een grote e-commerce speler en zou vanuit strategisch oogpunt de hele keten in handen willen krijgen. Verder eventueel wellicht interessant voor een partij die belangen heeft in e-commerce zoals Thuiswinkel.org (afgezien van het feit of dit juridisch zomaar zou kunnen).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond