Deel dit artikel
-

Bank of Scotland lanceert spaarrekening in Nederland

Bank of Scotland lanceert een internet spaarrekening in Nederland. Hiervoor geldt de Nederlandse garantieregeling niet, net als bij Icesave toentertijd het geval was.

De bank, die in ons land al als hypotheekverstrekker actief is, wil het aanbod hier verder uitbreiden en biedt Nederlanders de mogelijkheid om online een spaarrekening te openen.

Voor de spaargelden is het Britse depositogarantiestelsel van toepassing. Hierdoor is de spaarrekening tot een bedrag van 50.000 euro verzekerd. De Volkskrant merkt op dat Bank of Scotland voor de spaarrekening geen gebruik maakt van het Nederlandse depositogarantiestelsel. Bij een faillissement zouden Nederlanders niet de in Nederland geldende (maximale)100.000 euro vergoed krijgen, maar moeten ze afreizen naar de Britse centrale bank om geld terug te vragen.

Bank of Scotland biedt klanten een spaarrente van 2,4 procent. Spaargeld kan voor onbepaalde tijd op de rekening worden gestort en ook weer direct worden opgenomen. Er geldt geen minimum of maximum looptijd.

Het aanbieden van een online spaarrekening in Nederland past binnen de Europese strategie van de bank. Bank of Scotland wil in meerdere landen op de spaarmarkt actief zijn.

Bank of Scotland is begin 2009 in Duitsland als online spaarbank gestart. De bank heeft er inmiddels meer dan 150.000 klanten en een spaarvolume van ruim 2 miljard euro. In Nederland startte de bank in 1999 als financiële dienstverlener met de online verkoop van hypotheken.

Bron foto: odalaigh (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Erwin van Asselt

Voorlopig hebben de banken – zeker buitenlandse- het vertrouwen nog niet teruggewonnen. Lijkt mij lastig voor BoS om hier voorlopig een voet aan de grond te krijgen, zeker met de kanttekening die al werd geplaatst door de Volkskrant. Anderzijds: er wordt nu meer gespaard dan ooit, dat laatste is vermoedelijk de reden voor BoS om het ook hier maar eens te proberen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond