Deel dit artikel
-

Telegraaf boekt 9 procent omzet uit internet

Telegraaf Media Groep zette afgelopen kwartaal voor 13,5 procent om op internet met advertenties, spellen en e-commerce. Waar elders binnen het concern de reclame-inkomsten dalen, stijgen ze bij de internettak.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Telegraaf Media Groep vanochtend publiceerde.

Over het tweede kwartaal steeg de internetomzet met 2,5 miljoen tot 13,4 miljoen euro. Over het eerste halfjaar van 2010 liepen de digitale inkomsten op met 13,3 procent tot 22,2 miljoen euro.

De online activiteiten dragen voor 8,9 procent bij aan de totale omzet, die met 3,5 miljoen euro daalde tot 150,3 miljoen euro.

“Tussen de 30 procent en 40 procent van de Nederlanders van 13 jaar en ouder bezoekt per maand een of meerdere websites van TMG”, aldus de uitgever. Bij de verschillende communities die het bedrijf exploiteert zijn 17,2 miljoen Nederlanders geregistreerd. Bij dat getal wordt niet verteld welke sites hoeveel leden hebben.

Over zijn mobiele bereik meldt TMG dat het 530.000 unieke bezoekers per maand heeft, internetters die gezamenlijk 37 miljoen pageviews genereren. Ter vergelijking: de grote mobiele concurrent Nu.nl serveert ruim drie keer meer mobiele pagina’s uit.

Over de drie maanden tot juli 2010 realiseerde de uitgever een bedrijfsresultaat van 8,7 miljoen euro. “De verbetering in het resultaat is volledig gerealiseerd door lagere distributiekosten vanwege de beëindiging van de zondagkrant van De Telegraaf per december 2009 en door de gerealiseerde kostenverlagingen op basis van het kostenverlagingsprogramma 2008/2010”.

TMG denkt dat nu het volle effect van de kostenbesparingen is gerealiseerd. Het verwacht daarom niet dat de stijgende lijn in het resultaat per se kan worden doorgetrokken naar volgende periodes. Expliciete financiële verwachtingen geeft het bedrijf niet. Voor de online activiteiten verwacht TMG wel groei, wat de advertentieopbrengsten betreft wordt gerekend op een daling.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond