Deel dit artikel
-

Groupon lanceert eerste nationale deal

Kortingssite Groupon, normaal bekend van dagelijkse deals toegespitst op de lokale markt, heeft zijn eerste nationale actie uitgezet in de Verenigde Staten. Een kortingbon, goed voor een korting van 25 dollar, wanneer er meer dan 50 dollar wordt uitgegeven bij kledingketen Gap, werd de eerste paar uren dat de actie liep, meer dan 10 keer per seconde gedownload.

Meer dan 300.000 coupons werden van de site geplukt in de eerste paar uren. De actie werd ook op het Earlybird kortingskanaal van Twitter onder de aandacht gebracht om zoveel mogelijk aandacht te genereren.

Hoeveel dit Groupon exact opbrengt is niet zeker. Vaak wordt gesproken over 25 procent. Dat betekent dat de opbrengsten voor Groupon in de eerste paar uur uitkwamen op 3,75 miljoen dollar. Voor Gap genoeg aandacht, maar met deze bedragen ook een flinke aderlating.

Doorgaans richt de kortingssite zich op dagelijkse deals van de lokale stenen winkels. Dat beleid blijft staan, maar de deal met Gap is een mogelijkheid om de strategie nationaal te testen. Bovendien is het een goede manier om nieuwe leden aan te trekken uit steden waar Groupon nog niet gelanceerd is.

Groupon is sinds kort ook actief in Nederland. Dankzij een overname van Citydeal uit Duitsland, dat actief is in meerdere Europese landen, zette de kortingsspeler voet op Europese bodem.

De internationale uitrol van het bedrijf gaat sneller door overnames dan een uitbreiding van land naar land.

Deel dit bericht

3 Reacties

Stijn Kruijssen

Dat zijn nog eens aantallen, wow. Volgens mij ging het trouwens om een bon voor $50,- aan Gap spullen die voor $25,- gekocht kon worden. De revenue voor Groupon zou op basis van 25% dan natuurlijk $ 6,25 zijn per verkochte kortingsbon. Geen $13,- zoals door Emerce gesuggereerd wordt. Overigens heeft Groupon niks naar buiten gebracht over de verdeling bij deze deal, maar ik denk dat het % wel lager lag dan 25%. Desalniettemin miljoenendeal voor zowel Gap als Groupon.

Sanne Blankena

Wauw, jij weet gewoon wat groupon is! Ik niet en nu wel, whoei! Dankudanku!

Anne

Let op bij het kopen van een voucher bij Groupon citydeal Nederland! Aanbiedingen blijken vaak fout weergegeven en als je geen voucher ontvangt is de klantenservice slecht te bereiken of niet in staat je te helpen.  Tip: zie je een deal op Mycitydeal/groupon neem dan direct contact op met de aanbieder zelf. Op deze manier hoef je niet op je voucher te wachten en hoeft de aanbieder geen percentage (50%) aan Groupon te betalen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond