Deel dit artikel
-

Kluwer brengt alle nieuwe boeken uit als ebook

Uitgeverij Kluwer speelt in op de opkomst van smartphones, tablets en ereaders en publiceert alle nieuwe publicaties zowel op papier als in digitale versie.

De beslissing is onderdeel van de e-media strategie van de uitgever in de juridische, fiscale, financiële en bestuurlijke markt. Begin volgens jaar moeten naast ebooks ook producten en diensten specifiek voor tablets volgen.

Vooralsnog worden de uitgaven geschikt gemaakt voor e-readers. Een deel van de boeken, 45 stuks, is online al beschikbaar, de rest volgt wanneer er nieuwe titels worden gepubliceerd.

De prijzen van de ebooks zijn exclusief 19 procent btw zoals van toepassing op e-books. Alle e-books zijn in het open ePub-formaat.

"Het gebruik van informatie door professionals wordt steeds meer plaats- en mediumonafhankelijk", zo vertelt Joek Peters, Directeur Business Unit Juridisch.

Kluwer biedt nu via de e-bookshop vooral juridische en fiscale titels omdat Kluwer een pilot had draaien waarbij de rechtbank in Almelo werd voorzien van digitale juridische digitale boeken.

Deel dit bericht

2 Reacties

Steven

Wat een vreemde domeinnaam gebruiken ze bij Kluwer hiervoor. Zie: http://kluwer-e-boek.mijnboekhandelaar.com/ Op Kluwer.nl zelf kom ik trouwens de Ebooks niet tegen… lekkere usability en wat zit die shop brak in elkaar! Beetje mosterd na de maaltijd bericht. Sinds 2007 draaide al http://www.kluwerebooks.nl en zie ook http://www.google.nl/search?q=kluwer+ebooks+project

KW van Beveren

Volgens mij was de vorige ebook site voor het onderwijs (althans ik heb het voor onderwijs gebruikt), en gaat Kluwer nu echt met al hun boeken van start.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond