Deel dit artikel
-

Docdata sluit kwartaal af met verlies

Docdata, een van de grotere toeleveranciers aan webwinkels in Nederland, sluit het kwartaal af met een verlies. De omzet en het aantal afgehandelde transacties steeg wel.

Dat blijkt uit een tussentijdse update die het bedrijf bekend maakt aan de markt. Cijfers geeft Docdata amper, een beschrijving van de lopende ontwikkelingen wel. Het bedrijf beheert de voorraden en verzendingen van talloze webwinkels en wil steeds vaker ook de transacties financieel afhandelen en eshops bouwen en beheren.

Het gerapporteerde kwartaalverlies (PDF) is direct te herleiden tot de eenmalige forse kosten, bedoeld voor herstructutering van de overgenomen activiteiten van Dohmen Solutions in Duitsland.

“De integratie van de activiteiten van het voormalige Dohmen Solutions verloopt volgens plan en de integratie- en herstructureringskosten liggen in lijn met de bij de publicatie van de halfjaarcijfers 2010 aangegeven verwachting met een effect op het bedrijfsresultaat van ongeveer € 2,6 miljoen voor het gehele jaar 2010”.

Het kasoverschot daalde afgelopen kwartaal van 3,3 miljoen euro eind juni tot 1,4 miljoen euro eind september.

“De commerce, payments en fulfilment activiteiten laten in het derde kwartaal 2010 een verdere groei zien voor wat betreft omzet en gerealiseerde transactieaantallen. Het groeipercentage is in het derde kwartaal 2010 duidelijk toegenomen”.

Docdata boekte met zijn e-commerceactiviteiten over het eerste halfjaar van 2010 (PDF) een omzet van 26,4 miljoen euro, een toename van 19 procent ten opzichte van 2009.

Tegenover persbureau AFN stelt Docdata dat de stevige concurrentie voor prijsdruk zorgt. E-commerce is een van de weinige groeimarkten. Transport- en logistiekbedrijven betreden die markt daarom ook. Daarnaast levert sinds kort Amazon.com in Europa fulfillmentdiensten voor webwinkels, ook in Nederland en Duitsland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond