Deel dit artikel
-

Amazon neemt belang in Groupon-concurrent

Amazon.com investeert 175 miljoen dollar in het bedrijf LivingSocial, de directe maar veel kleinere concurrent van kortingssite Groupon.

LivingSocial meldt dat het 183 miljoen dollar nieuw extern kapitaal heeft aangetrokken, waarvan het merendeel van Amzon.com. Het nieuwe geld zal worden gebruikt voor de verdere internationale uitbreiding van de activiteiten.

De onderneming uit Washington D.C. werkt in feite hetzelfde als Groupon. Bakstenen winkeliers bieden aan inwoners van een stad korting aan op bepaalde producten. Pas als een minimum aantal daar op intekent op de site wordt de actie actief. De site krijgt een vergoeding voor de bemiddeling, die per e-mail en social media geschiedt. De winkelier krijgt eenmalig een grotere toestroom aan klanten.

LivingSocial is actief in Amerika, Australië, Canada en Ierland. Het zag ernaar uit dat het ook in Nederland de deuren zou openen, maar de expliciete verwijzing naar Rotterdam en Amsterdam is inmiddels van de site verdwenen.

Het bedrijf verwacht volgend jaar een omzet te realiseren van zo’n 500 miljoen dollar.

Google is volgens verscheidene Amerikaanse media in onderhandeling met Groupon om dit bedrijf te kopen voor 5,3 miljard dollar en een earn out van 700 miljoen dollar.

Foto: Nono Fara (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen Nas

Super hoe Amazon met een relatief kleine investering Google enorm in de hoek zet: als ze Groupon niet kopen, verliezen ze nu het initiatief en de marktmacht aan Amazon (en/of een onafhankelijk Groupon), en als ze Groupon wel kopen (voor de genoemde bedragen) betalen ze veel te veel voor hetzelfde bedrijf (want er is niets unieks aan beide bedrijven, anders dan misschien hun klantenbestand, dat waarschijnlijk zo trouw is als de laatst uitgestuurde kortingsbelofte). Heerlijk om te zien hoe dit zich gaat ontwikkelen! Microsoft er nog een paar miljoen tegenaan? Of hier in NL Sanoma? Iemand anders? Laten we allemaal zo'n site bouwen ;-) 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond