Deel dit artikel
-

Kortingswinkel: samenwerking met eBay in Duitsland

Kortingswinkel.nl heeft de samenwerking die het heeft met eBay uitgebreid naar Duitsland. In Nederland werkten de twee al samen. Kortingswinkel.nl werkt met het zogeheten 'shop-in-a-shop'-concept. Dat betekent dat Kortingswinkel met een eigen winkel zijn producten verkoopt via eBay.

“Met de toename van e-commerce initiatieven op eigen bodem wordt de buitenlandse afzetmarkt steeds interessanter voor internetwinkels,” aldus Kortingswinkel. Dat dit nog niet op grote schaal gebeurt, verbaast Edzard Gelderman, de directeur Kortingswinkel.nl. “Met een minimale investering kun je op deze manier een veel grotere afzetmarkt creëren. Samenwerking met internationale partijen biedt nieuwe kansen. Enerzijds ontstaat door samenwerking met een grote internationale partij een groter platform voor bestaande en nieuwe klanten. Daarnaast zijn er geen beperkingen zoals bereik en afstand die samenwerking tussen verschillende partijen in de weg zouden kunnen staan,” zegt hij.

Met de bestaande infrastructuur en zonder uitbreiding van het huidige personeelsbestand zegt Kortingswinkel in staat te zijn geweest tegen lage kosten zijn markt te verbreden. Gelderman verwacht dat meer e-commerce partijen de komende tijd de stap naar het buitenland zullen wagen.

“Internationalisering van de e-commerce branche is een opkomende trend die zich in korte tijd zal verbreden. Wanneer Nederland als pionier de buitenlandse markt betreedt kan zij een belangrijk marktaandeel verwerven binnen de internationale e-commerce branche,” denkt  Gelderman. Ook verwacht hij dat samenwerking tussen grote (eBay) en kleinere internetretailers (Kortingswinkel) de komende tijd meer gestalte zullen krijgen en dat daardoor meer shop-in-a-shops zullen ontstaan.

Wanneer een Duitse consument iets via de site van eBay wil kopen bij Kortingswinkel dan komen de adresgegevens van de desbetreffende consument binnen via de database van Kortingswinkel zelf (dus in Amsterdam). Wordt via de Duitse site iets besteld, dan verloopt de betalingsafhandeling verder via Kortingswinkel zelf. De bestelling wordt dus afgehandeld door Kortingswinkel en niet door eBay.

Op marketing-strategisch gebied denkt Kortingswinkel wel gebruik te kunnen maken van de naamsbekendheid van eBay. In feite kan een consument zoeken op artikel niveau, waardoor hij dan automatisch, indien Kortingswinkel dit product in haar assortiment heeft, bij Kortingswinkel uitkomt. De consument kan bij eBay ook direct via de shop-naam zoeken om bij de producten van Kortingswinkel terecht te komen.

Binnenkort gaat Kortingswinkel ook gebruik maken van de zogenaamde ’Top Shopper’ mogelijkheid op eBay. Dit is een top 10 lijst van winkels op eBay waarin je als internetwinkel kunt worden opgenomen tegen een financiële vergoeding. Je staat dan prominenter op de homepage van eBay Duitsland. Het verkrijgen van naamsbekend gaat dus niet door middel van adverteren maar door middel van gebruikmaking van de kracht van een grotere speler, in dit geval eBay Duitsland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond