Deel dit artikel
-

Intel steekt extra geld in Chinees ip tv-avontuur

Intel Capital steekt extra geld in het Chinese ip tv-bedrijf Onewave. De investing komt uit het Intel Capital China Technology Fund waarin 200 miljoen dollar zit, maar hoeveel geld Intel in Onewave steekt, vermeldt het niet.

Het bedrijf is actief in zowel in China als in de Verenigde Staten en werd in 2000 opgericht. De technologie van Onewave zorgt ervoor dat mensen met behulp van hun breedband-verbinding naar ip tv kunnen kijken. Onlangs sloot Onewave nog een alliantie met Chunghwa Telecom om video on demand-diensten te leveren in vijf steden in de Verenigde Staten. Viewtoo, een dochter van Onewave, is een belangrijke content aggregator in China. Het beschikt over een database met meer dan 15,000 uur gelicenseerde content.

Precies een maand geleden mocht Onewave zijn ipt tv-product laten zien aan Intel tijdens een speciale bijeenkomst. Onewave werd toen met nog twee bedrijven gekozen uit 400 Chinese bedrijven. Onewave stond al langer op de radar van het Amerikaanse chipbedrijf. Via het Digital Home Fund had Intel al een belang in Onewave.

Behalve in Onewave heeft Intel Capital ook nog geld gestoken in twee andere Chinese ondernemingen, maar dat zijn beiden chipbedrijven. Hoewel Intel Capital al in vijftig andere Chinese bedrijven geld heeft gestoken, is voor het eerst dat er geld uit het China Technology Fund naar bedrijven gaat.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond