Deel dit artikel
-

Skiq nieuw concept voor online game-verhuur

Skiq is een nieuw bedrijf dat de nieuwste games gaat verhuren op de Nederlandse markt. Het bedrijf hanteert een zogeheten 'clicks and bricks'-strategie. De games kunnen online worden besteld en vervolgens worden afgehaald in de winkel.

Skiq vindt dat gamers te veel moeten betalen. De ‘die hard’ gamer is immers binnen twee maanden al uitgekeken op een game, zo stelt Skiq. Bedoeling is door verhuur de concurrentie aan te gaan met ketens als Dixons en Bart Smit waar een gemiddelde game al gauw tussen de 30 en 60 euro kost.

Gamers kunnen zich aanmelden op de site van. De bestelling kan vervolgens worden afgehaald bij een Primera-winkel in de buurt. Primera (dat een tabaksspeciaalzaak is) heeft 320 winkels in ons land. De winkeliers krijgen van Skiq een handelingsfee. Hoeveel dat is, wil mede-oprichter en marketingdirecteur van Skiq, Jeroen van Netten, niet vertellen.

Skiq biedt keuze uit meer dan 2.500 nieuwste titels, voor alle platforms behalve voor de pc. Het bedrijf is van plan zowel mensen die af en toe willen gamen als hardcore gamers te bedienen. Er zijn drie abonnementsvormen, waarbij je één, twee of drie spellen tegelijk in bruikleen krijgt.

Wie nu een Skiq Single abonnement neemt, betaalt de eerste zes maanden geen 12,95 euro, maar een introductieprijs van 9,95 euro per maand. Anders dan bijvoorbeeld videotheken werkt Skiq niet met boetes. Wie een game een jaar lang wil houden, kan dat gerust doen.

Bedoeling van Skiq is het concept eerst in Nederland te introduceren en daarna ook over de grens te kijken. Skiq heeft daarbij België, Duitsland en Groot-Brittannië in het vizier. Daar zal verhuur niet gebeuren via een tabakswinkel, maar denkt men er eerder over in zee te gaan met een postorderbedrijf.

Deel dit bericht

7 Reacties

BD

In UK zijn dergelijke organisaties al aardig gevestigd (zie http://www.gametart.com voor een kleinere speler die opereert met behulp van Royal Mail en http://www.blockbuster.com voor een zeer grote speler met video-stores in alle belangrijke steden)

Charly

Leuke variant op het online DVD verhuur model dat bijvoorbeeld http://www.emmys.nl biedt. Ben benieuwd.

HvH

Net komt naar buiten dat ze de games verhuren zonder toestemming van de rechthebbenden. Skiq heeft met niemand contact hierover opgenomen. NVPI en NSIVE overwegen juridische stappen. Tsjonge, zet je iets zo groot op en dan struikelen over zoiets onbenulligs. Ict

ootje

Dat ze gaan struikelen is nog lang niet gezegd…..

Marco K

Games verhuren mag niet, maar hierover wordt wel een gedoogbeleid gevoerd. Probleem voor skiq is dat wanneer een game zoek raakt (of moedwillig achtergehouden) hebben ze geen poot om op te staan, en zijn ze de volle pond (50 euro per game) kwijt….Ook zijn revenue sharing constructies niet mogelijk… tenminste, dit was 'in mijn tijd zo' of is dit tegenwoordig anders?

Gamer

In belgié kan je ook al games huren maand ab. kost daar 19,50 ofzo voor 1 game per maand.zie netonline.be

Bram Hoogers

Game Rent is een bedrijf in Nederland waar je volgens een uniek concept games kunt bestellen. Hiermee is het een goedkoop alternatief voor de verhuur van Games, aangezien game verhuur nergens in Nederland mogelijk is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond