Deel dit artikel
-

235 miljoen gamers per maand op Facebook

Facebook trekt 235 miljoen gamers per maand en nog eens 150 miljoen bezoekers voor zijn App Center. Dat heeft het sociale netwerk dinsdag bekendgemaakt op de gamebeurs GDC Europe in Keulen.

De groei gaat snel, want een jaar geleden waren er nog 205 miljoen gamers. Ook de groei van App Center is opmerkelijk. Deze webwinkel voor Facebook-apps werd immers pas in mei gelanceerd. Facebookgebruikers installeren veel meer apps dan in het verleden.

Op zich zijn het nog bescheiden cijfers. Niet meer dan een kwart van de gebruikers van Facebook speelt wel eens een online spel. In juli trok Facebook 955 miljoen unieke bezoekers. Het aantal bezoeken aan de site bedroeg 7,5 miljard.

Een niet onbelangrijk deel van deze games heeft trouwens een Europese oorsprong: ontwikkelaars Wooga, King.com, Peak Games, Rovio en Social Point hebben vestigingen in Europa. Zynga blijft de grootste, op de voet gevolgd door King.com. De ontwikkelaars hebben geen reden tot klagen: de gemiddelde Facebook gamer is fanatiek en bereid geld uit te geven voor games.

Deel dit bericht

1 Reacties

Rambo

Ik verwacht dat het in Januari 2013 wel zal inzakken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond