Deel dit artikel
-

Vier jaar cel voor illegale filmaanbieder

De oprichter van de omstreden Duitse streamingdienst Kino.to is donderdag tot viereneenhalf jaar straf veroordeeld. De 39-jarige verdachte werd rijk met het aanbieden van illegale films.

Een jaar geleden viel de politie binnen bij adressen in Nederland, Duitsland en Frankrijk, waarbij niet minder dan dertien personen werden aangehouden. Alleen al in Duitsland werden 250 politiemensen ingezet die twintig woningen en kantoren doorzochten.

Kino.to verzamelde verwijzingen naar illegale films die in de browser meteen bekeken konden worden. Dagelijks had de site 400.000 bezoekers, maar er zijn tijden geweest dat vier miljoen bezoekers de site wisten te vinden. Samen met een aantal andere sites had men jaarlijks twee miljoen euro omzet. De oprichter Dirk B. kon er riant van leven in Spanje. “Het ging de initiatiefnemers alleen maar om geld”, reageerde officier van justitie Dietmar Bluhm. Dirk B. had al eigenaar van de eDonkey site Saugstube al eens een boete gekregen.

De site werd in Rusland gehost, maar tot 2008 stonden de servers bij het Nederlandse EuroAccess. Of bij de Nederlandse invallen vorig jaar Nederlanders zijn aangehouden, is niet bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond