Deel dit artikel
-

3D Smart Scan telt het aantal knoppen van een orchidee

WPS uit De Lier heeft met behulp van van TNO de SmartScan 3D ontwikkeld, een volledig geautomatiseerd systeem dat camerabeelden van orchideeën analyseert en het aantal knoppen en bloemen bepaalt. Andere toepassingen, bijvoorbeeld voor het tellen van takken en vertakkingen, zijn ook mogelijk.

WPS, dat is gespecialiseerd in logistieke oplossingen, beschikte al over technieken om medewerkers met behulp van 2D-technieken knoppen te laten tellen. Hoe meer knoppen en bloemen er aan een orchidee zitten, hoe hoger de waarde.

Toen het bedrijf drie jaar geleden hoorde dat TNO in het programma ‘Technologie Zoekt Ondernemer’ een innovatief telsysteem aanbood dat gebruik maakt van 3D beeldanalyse, werd contact gezocht. Dat leidde uiteindelijk tot de ontwikkeling van de SmartScan 3D, onder andere met steun vanuit de SBIR-regeling die ondernemers steunt als zij veelbelovende innovaties naar de markt brengen.

Het bedrijf wil de technologische voorsprong die het heeft opgebouwd gaan gebruiken om andere toepassingen te ontwikkelen en nieuwe markten te veroveren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond