Deel dit artikel
-

538 beëindigt na negen jaar samenwerking met AdLINK

RTL Nederland gaat de verkoop van display- en video-advertising voor Radio 538 Online verzorgen. De negenjarige exclusieve samenwerking met AdLINK komt hiermee abrupt ten einde.

De samenwerking met AdLINK is gestopt omdat Radio 538 Groep volgens eigen zeggen ‘nieuwe concepten wil onderzoeken’. "Hiervoor hebben we een nieuwe partner nodig. We gaan een nieuwe kant op en willen er met een frisse blik tegenaan kijken", aldus een woordvoerder. De woordvoer kon niet direct aangeven op welke ‘nieuwigheden’ Radio 538 doelt.

Het is niet zo dat AdLINK de ‘frisse wind’ niet kan bieden. "Negen jaar samenwerking is goed bevallen, maar we willen iets nieuws proberen", aldus de woordvoerder. De keuze voor RTL Nederland is vanzelfsprekend: "We zijn onderdeel van RTL."

Bij AdLINK benadrukken ze dat er de afgelopen negen jaar sprake is geweest van een ‘fijne samenwerking’: "Het is een keuze om te kiezen voor het moederbedrijf. In die zin is het een politiek correcte beslissing."

Peter Mulder, commercieel directeur Radio 538 Groep, over de overstap: "AdLINK heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als zeer betrouwbare partner op het online acquisitie stuk. Echter de online strategie van RTL Nederland en haar ambities op dit vlak geven ons veel vertrouwen in de toekomstige samenwerking met onze grote zus."

Voor de verkoop van crossmediale campagnes vanuit radio naar online, blijft de Radio 538 Groep zelf verantwoordelijk.

Deel dit bericht

3 Reacties

Stijn

Arno Otto gaat van AdLink naar RTL directie. Lijkt me duidelijk verhaal. Of het netjes is is een tweede.

Kjeld

@Stijn: Dat is een ranzig staartje inerdaat :)"Arno Otto (35) wordt op1 maart 2009 bij RTL Nederland directeur nieuwe media.  Otto is nu werkzaam bij AdLink Group waar hij als commercieel directeur voor Europa onder andere verantwoordelijk is voor sales, product management en product development." bron: http://www.molblog.nl/media/8005

sjoerd

aan de andere kant. 11 maart 2008 AdLINK Group benoemt Ren� Zeedijk (36) tot Managing Director in Nederland… Voordat hij bij AdLINK in dienst kwam, was Zeedijk Commercieel Directeur en lid van de directie van Radio 538 en Talpa Radio (Radio 10 Gold, Juize FM en Radio Digitaal.. Dus wat dat betreft rouleert alles een beetje in (online)medialand

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond