Deel dit artikel
-

Achteraf betalen op internet blijft populair

Ondanks iDEAL en andere directe online betalingsmethoden blijft achteraf betalen op internet erg populair. En er zijn ook duidelijk redenen voor, vertelden vertegenwoordigers van de bedrijven AfterPay en ByJuno gisteren op het Betaalcongres in Houten.

Nederlanders zijn dol op achteraf betalen, reden waarom retailer bol.com de acceptgiro nog altijd niet heeft afgeschaft. De kopende consument wil kunnen beoordelen of de aankoop naar zijn wens is, of het is wat hij heeft besteld en of het überhaupt wordt geleverd. Dat laatste speelt vooral bij onbekende websites.

Toch zijn er meer overwegingen om achteraf te betalen. Volgens ByJuno kopen achterafbetalers vooral tijdens kantooruren, als zij geen calculator van de bank bij zich hebben of niet aan hun omgeving willen laten blijken dat zij online aan het winkelen zijn. iDEAL-betalingen vinden vooral thuis in de avonduren plaats.

Een andere reden is de uitbetaling van het maandelijkse salaris. De consument is vaak niet in de gelegenheid om te bestellen als het salaris nog niet is uitbetaald. Maar met achteraf betalen is dat geen belemmering meer.

AfterPay en ByJuno zeggen dat de belangstelling voor hun diensten groot is. Van honderdduizend gebruikers in 2010 groeide AfterPay bijvoorbeeld naar een miljoen gebruikers.

Voor webwinkels zijn de diensten ook aantrekkelijk. ByJuno verwerkt bijvoorbeeld ook de bestellingen van klanten die niet al te vlot van betalen zijn. Toch willen webwinkels deze klanten als het even kan behouden. Als onderdeel van Intrum Justitia Finance kan ByJuno makkelijk een incassoprocedure in gang zetten. Beide bedrijven zeggen garant te staan voor betalingen.

Deel dit bericht

1 Reactie

C. Valli

Klopt, achteraf betalen is zeer populair. Daarom proberen wij alle achteraf betaal aanbieders beschikbaar te maken in ons webshop. Vanaf 31 maart zijn we de eerste webwinkel die 2 partijen aanbied. (Afterpay en Billink).

In onze ogen moet de klant ook kunnen kiezen met wie zij achteraf betalen. En niet verplicht worden, je betaald via die partij.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond