Deel dit artikel
-

Anna: warme huisgenoot moet energie besparen

Na die mooie deal tussen Essent en Nest konden andere energiemaatschappijen moeilijk achterblijven. Zo kondigde Nederlandse Energie Maatschappij maandag een tijdelijke exclusieve samenwerking aan met de Nederlandse firma Plugwise, die onder de naam Anna een ‘slimme’ thermostaat heeft geïntroduceerd.

Met de bijbehorende app is Anna volledig op afstand te bedienen. Anna gebruikt ‘geo-fencing’ om te bepalen of er mensen in de buurt zijn. En schakelt zichzelf uit als je weg bent en weer aan als je op weg naar huis bent. Ook wordt rekening gehouden met het weer. Er zijn drie profielen die uiteenlopen van ‘comfortabel’ tot een zeer zuinige stand.

Voorafgaand aan de officiële lancering werd een teasercampagne ingezet. Op tv en radio werden spotjes uitgezonden waarin een mysterieuze stem ‘Anna, Anna, Anna’ fluisterde. Er werd verwezen naar whoisanna.com. Die website kreeg meer dan honderdduizend unieke bezoekers.

Anna is honderd procent Nederlands: de technologie is ontwikkeld voor de Nederlandse cv-ketels en wordt in Eindhoven geproduceerd.

Plugwise gaat de Anna-thermostaat op termijn los verkopen voor 299 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond