Deel dit artikel
-

AOL gaat snijden in personeel

America Online (AOL) gaat honderd werknemers ontslaan, vooral bij de afdeling die zich bezighoudt met instant messaging.

AOL’s berichtendienst Instant Messenger wordt in Europa nauwelijks gebruikt, maar heeft in de VS nog een sterke aanhang. De software levert AOL aan advertenties zeker 50 miljoen dollar per jaar op, maar de helft van de omzet gaat op aan personeelskosten.

AOL wil de kosten nu terugbrengen naar zo’n 2 miljoen per jaar. Nagenoeg het complete ontwikkelteam aan de westkust komt op straat te staan, waardoor de software vermoedelijk niet meer verder wordt ontwikkeld.

America Online gaat ook in andere kosten snijden. Zo vallen er volgens The New York Times ook ontlagen bij Patch.com, een leverancier van hyperlocaal nieuws.

America Online was in de begintijd van het internet een succesverhaal. Het bedrijf leverde gebruikersvriendelijke software voor internet, en telde op zijn hoogtepunt 34 miljoen gebruikers. In 2000 kocht AOL Time Warner.

AOL werd minder relevant toen breedband beschikbaar kwam. Het bedrijf richt zich hoofdzakelijk op online publicaties. Zo werd vorig jaar The Huffington Post overgenomen voor 315 miljoen dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond