Deel dit artikel
-

Apple Store Grand Central vandaag open

Apple opent vandaag in de Grand Central Terminal in New York een van zijn grootste Apple Stores. Er komen zeker driehonderd mensen te werken.

Apple lijkt voor zijn succes steeds meer aangewezen op zijn fysieke winkels. Ze zorgen voor hoge marges en versterken het imago. In San Francisco zorgt de voormalige flag store van Apple al sinds 2004 voor een constante stroom bezoekers, terwijl in de directe omgeving verschillende grote winkels zoals de Virgin Record Store hun deuren hebben gesloten.

Grand Central Terminal – middenin Manhattan – is een van de drukste treinstations van de Verenigde Staten. Er komen dagelijks een half miljoen bezoekers. Apple betaalt dan ook alleen al 800.000 dollar aan huur voor een ruimte waar eerst een restaurant gevestigd was. De eigenaar zou zijn uitgekocht voor 5 miljoen dollar. Dat bedrag verwacht Apple echter binnen een jaar weer terug te verdienen.

Dat gaat zeker lukken. Vorig jaar genereerden de ruim 300 Apple Stores wereldwijd meer dan 14 miljard dollar. De gemiddelde omzet van een Apple Store  van 732 m2 is 60.610 dollar per m2, resultaten die maar weinig andere winkels halen. De opbrengst per medewerker was in 2010 481.000 dollar.

 

 

 

 

 

Volgend jaar komt er ook een Apple Store in Amsterdam. De opening daarvan heeft vertraging opgelopen.

Het succes van de Apple Stores is niet onopgemerkt gebleven. Microsoft heeft inmiddels al 14 winkels in de Verenigde Staten, waarvan de jongste onlangs in Washington DC werd geopend. In de winkel zijn computers en tablets van HP, Sony en andere fabrikanten te koop, maar ook de XBox.

In de Australische  stad Melbourne is Google een dezer dagen Androidland gestart samen met telecombedrijf Telstra. In deze winkel liggen onder meer toestellen van Samsung, HTC, Sony Ericsson, Motorola en LG. De winkel ruikt enigszins naar peperkoek, oftewel gingerbread, de naam van het jongste mobiele OS van Google. Of Google nog meer winkels gaat openen is niet bekend.

UPDATE: Foto’s van de opening:

Deel dit bericht

1 Reactie

Eric

Hier nog meer foto’s en een filmpje van deze nieuwe geweldige store.
http://www.newyork.nl/winkelen/apple-winkel-in-new-york.html

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond