Deel dit artikel
-

Blyk sluit exclusieve samenwerking met Vodafone

De mobiele aanbieder Blyk heeft een exclusieve samenwerking gesloten met Vodafone. De technische infrastructuur komt hiermee voor rekening van de telecomaanbieder. De reclame-inkomsten worden gedeeld.

Eerder beloofde Eric Kip, CEO van Blyk.nl dat de dienst begin dit jaar in de lucht zou zijn. Blyk wilde in eerste instantie in Nederland zijn MVNO-diensten via het netwerk van Vodafone aan gaan bieden. Een wijziging in de strategie maakte dat de mobiele aanbieder op zoek was naar een partij om een partnership mee aan te gaan.

"Het is onderdeel van onze nieuwe strategie. We gaan van een MVNO naar een partnership", laat Kip weten, die niet scheutig is met de informatie. Een dergelijke samenwerking lijkt een internationale uitrol te kunnen bespoedigen. Kip : "Dit betekent inderdaad dat het ook in het internationale plaatje past. Elk land waar we live gaan, dat zal via een partnership zijn." Blyk is bezig met de uitrol, in welke landen, dat is ‘nog niet concreet’.

Lancering

Nu Vodafone heeft toegehapt, rest de vraag wanneer de dienst in Nederland van start gaat. "We hebben altijd al aangegeven dat we in 2009 van start zouden gaan. We hebben alleen nog geen concrete datum voor de lancering. We proberen er wel aan vast te houden", aldus Kip.

Op dit moment kijkt Blyk hoe de infrastructuur opgezet moet worden. Kip: "Als er meer details zijn, dan maken we dat bekend."

Blyk is al enige tijd actief in het Verenigd Koninkrijk. De dienst werd in 2006 opgericht. In ruil voor persoonsgegevens en reclame op hun mobiele telefoon, ontvangen jongeren gratis belminuten.

Deel dit bericht

1 Reactie

Henri

Ik begrijp het verschil niet in de voordelen van een partnership ipv MVNO te zijn met Vodafone en dit een internationale uitrol bevordert. In beide gevallen is het Vodafone die het netwerk levert. Elk land zal via een partnership moeten? Als je met Vodafone moet praten in ieder land bevordert dat zeker niet een internationale uitrol. Waar zijn de adverteerders? Dat zal wel de vraag zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond