Deel dit artikel
-

Bob Mansfield uit directie Apple

Bob Mansfield maakt niet langer deel uit van de directie van Apple. Dat heeft Apple zondag bevestigd nadat zijn biografie afgelopen weekend plotseling was verdwenen. De voormalige directeur hardware blijft evenwel aan voor ‘speciale projecten’.

Mansfield zou aanvankelijk juni 2012 met pensioen gaan, en worden vervangen door Dan Riccio, die verantwoordelijk was voor de hardware van de iPad. Dat besluit viel naar verluidt niet goed binnen Apple, waarna CEO Tim Cook hem op toekomstige projecten zette. Twee maanden later werd hij alsnog hoofd technologie. Aanvankelijk zou Mansfield nog twee jaar aanblijven.

Mansfield begon zijn loopbaan van SGI en Raycer Graphics voordat hij in 1999 Apple kwam versterken. Daar bemoeide hij zich vooral met de ontwikkeling van iMac en MacBook. Onder meer was Mansfield degene die het zogenoemde unibody-ontwerp voor de MacBook introduceerde, en meer recentelijk het retina display voor de MacBook Pro.

Mansfield werd, net als ontwerper Jonathan Ive en hoofd marketing Phil Schiller, een bekend Apple-gezicht, mede door de video’s waarin Apple zijn nieuwste producten toelichtte.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond