Deel dit artikel
-

Crowdfundingcampagne voor online platform maatschappelijk dialoog

Tweede Kamerlid Wassila Hachchi (D66) is een crowdfundingcampagne gestart om het nieuwe online platform Dialogue Digital te kunnen financieren. Met dat platform wil zij de maatschappelijke dialoog bevorderen, in Nederland en over de landsgrenzen heen.

Hachchi (D66) presenteerde het platform eerder dit jaar tijdens een editie van TEDx Women in Amsterdam. Facebook, Twitter, maar ook andere social media beschikken volgens haar niet over de omgeving om serieuze inhoudelijke discussies te voeren. Met Dialogue Digital moet een sociaal medium worden gecreëerd dat mensen wereldwijd in staat stelt om met elkaar in gesprek te gaan over belangrijke maatschappelijke thema’s.

Het uitgangspunt is dat iedere dialoog begint met een stelling, gebaseerd op actualiteiten of onderbelichte thema’s. Verder biedt Dialogue Digital gebruikers de mogelijkheid om filmpjes, foto’s en blogs te delen vanuit andere sociale media.

Dialogue Digital is al online, maar om het platform nationaal en internationaal te kunnen uitbouwen, heeft Hachchi extra financiering nodig. Daarom heeft ze stichting Dialogue Digital opgericht en voert ze een crowdfundingcampagne op Oneplanetcrowd. Voor 1 september 2015 moet een streefbedrag van 33.000 euro worden gerealiseerd.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond