Deel dit artikel
-

Domeinruzie over klikgebit

Smit Tandtechniek heeft vergeefs geprobeerd om de Samenwerkende Tandartsen het zwijgen op te leggen. Beiden vragen op internet aandacht voor het klikgebit.

Smit Tandtechniek en de Samenwerkende Tandartsen houden zich beide bezig met het plaatsen van het product ‘klikgebit’, oftewel het in een dag plaatsen van een kunstgebit.

Sinds 2008 voert Smit Tandtechniek uit Almelo de handelsnamen Klikgebitin1dag en Klikgebitineendag en via een eigen site wordt aandacht gevraagd voor het product.

Samenwerkende Tandartsen uit Kaatsheuvel exploiteert sinds april 2011 een website met de domeinnaam klikgebitbinneneendag.nl. De domeinnaam is niet haar eigendom, maar is wel in gebruik.

Smit Tandtechniek vorderde een verbod op het gebruik door Samenwerkende Tandartsen van de domeinnaam Klikgebitbinneneendag.nl. De rechter in Almelo zag daartoe geen aanleiding. De domeinnaam wordt slechts gebruikt om potentiële klanten naar haar website te leiden. Er is onder deze omstandigheden geen sprake van handelsnaamgebruik.

Smit voerde ook aan dat door het gebruik van de domeinnaam Klikgebitbinnenendag.nl sprake is van verwarring en van ongeoorloofde concurrentie. De website zou fungeren als een val voor het aantrekken van potentiële of bestaande klanten van Smit.

Dat zag de rechter ook al niet. Het product ‘klikgebit in een dag’ is naar het voorlopig oordeel van de voorzieningenrechter een concept dat door meerdere tandartsen wordt gepromoot en beschrijvend van aard. Bovendien is niet aannemelijk geworden dat bij het publiek verwarring ontstaat door de door Samenwerkende Tandartsen gebruikte domeinnaam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond