Deel dit artikel
-

Edarling naar Engeland en Ierland

Edarling kan eindelijk uitbreiden naar Engeland en Ierland en doet dat onder het label Elitesingles.

Met de opening van de twee nieuwe filialen is het bedrijf nu actief in 22, overwegend Europese, landen. Met het label Elitesingles hopen moederbedrijf Affinitas een hogeropgeleide doelgroep aan te spreken op de drukke lokale datingmarkten.

Vijf jaar was Affinitas niet in de gelegenheid om sites te openen in Engeland en Ierland. Een strategische investeerder in het bedrijf, het Amerikaanse eHarmony, was daar namelijk al actief. Afgelopen voorjaar kwam er echter een einde aan die samenwerking. De Amerikanen verkochten hun aandelen aan het Duitse management, wat de deur naar Engeland en Ierland opende.

Engeland kan een lucratieve markt worden voor het bemiddelingsbedrijf. Een Europese marktscan (PDF) laat zien dat Engeland een van de drie grootste datinglanden van Europa is, met een omzet van meer dan tweehonderd miljoen euro. Duitsland, Engeland en Frankrijk samen zijn goed voor meer dan een half miljard euro omzet in online dating.

Zo’n 64 miljoen Europeanen was in 2012 single en actief op internet. Ongeveer de helft daarvan logt maandelijks in op een datingsite.

Foto: Sean & Lauren (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond