Deel dit artikel
-

Emerce eHealth: fysiotherapie online

Martine Rooth is oprichter van online fysiotherapie praktijk Fysiovoorjou.nl. Met haar 25 jaar is ze Nederlands jongste innovator op het gebied van eHealth. De online fysiotherapie praktijk claimt tot 75 procent goedkoper zijn dan bij een reguliere praktijk. Martine spreekt donderdag op Emerce eHealth.

Waarom heb je gekozen voor een online praktijk en hoe werkt dat precies?
“Als praktiserend fysiotherapeute liep ik steeds vaker tegen het feit aan de mensen niet of onvoldoende aanvullend verzekerd zijn en een oplossing hiervoor ontbrak. Daarnaast heb ik altijd al interesse voor de laatste online trends en ontwikkelingen gehad en bij Fysiovoorjou.nl kwam zowel mijn achtergrond als fysiotherapeute als mijn passie voor online marketing samen.
“Fysiovoorjou werkt als volgt. Je vult het online formulier over je klachten of met je vragen in. Je kiest voor een consult via webcam, email of telefoon en rekent af via iDEAL. Afhankelijk van het type consult wordt binnen 24 uur een afspraak met je gemaakt en je ontvangt een persoonlijk advies met gerichte oefeningen die thuis te realiseren zijn.”

De lancering van Fysiovoorjou.nl maakte veel discussie los in de doorgaans conservatieve beroepsgroep. Waarom?
“Toen ik twee jaar geleden startte met werken viel het mij meteen op hoe weinig tijd en aandacht er wordt besteed aan een fatsoenlijke praktijkwebsite en hoe moeizaam het contact verliep met de patiënt buiten het fysieke contact om. Praktijken zijn vaak ’s avonds en in het weekend gesloten en er werd weinig rekening gehouden met werkende mensen. Ik wil deze mensen een alternatief bieden op een plek en tijdstip dat het hun uitkomt. Dit viel echter niet bij alle fysiotherapeuten in goede aarde. Men noemde het zelfs een uitholling van het vak, terwijl ik patiënten juist een extra dienst wil aanbieden. Fysiotherapeuten moeten online hulpverlening niet zien als vervanging maar als aanvulling op het vak fysiotherapie.”

Welke trends in eHealth zie je die belangrijk  worden en waarom?
“De focus op de zelfredzaamheid van de patiënt wordt binnen de gezondheidszorg gelukkig steeds belangrijker. Een app zoals Huidmonitor speelt daar heel goed op in. Dit is een app waarmee je een foto kunt nemen van een verdachte moedervlek of plekje en je de foto direct kunt vergelijken met voorbeelden. Zo kun je zien of je het nodig is om naar de huisarts te gaan of niet.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond