Deel dit artikel
-

Enertel neemt wifi-provider WinQ over

Enertel heeft HotSpot operator WinQ heeft overgenomen. Met de overname zegt Enertel de ambitie om in Nederland een leidende positie te verwerven op het gebied van draadloos breedband internet, HotZones en Hotspots te bevestigen.

WinQ startte begin 2002 en is naar eigen zeggen één van de eerste onafhankelijke wireless internet providers van Nederland. Het was betrokken bij draadloze projecten in Kenniswijk Eindhoven en bij stadion Feyenoord.

In december 2003 verwierf Enertel al een lange termijn licentie voor Wireless Local Loop.  Draadloze diensten voor breedband internet, spraak- en video vormen een  alternatief voor en aanvulling op bestaande infrastructuren als vaste  verbindingen, ADSL, kabel en GSM/UMTS. Tot de voordelen van een draadloze infrastructuur behoren het bieden van symmetrische bandbreedte en ondersteuning van hoge datasnelheden en de mogelijkheid om snel gebieden te ontsluiten waar vaste infrastructuren niet mogelijk of wenselijk zijn.

“Het is onze verwachting dat de komende jaren de markt voor snelle draadloze datacommunicatie en internettoegang sterk zal groeien’, aldus directeur Cees Meeuwis. ’WinQ heeft de afgelopen twee jaar bewezen vooraan in de markt te staan, zoals bij de ontwikkeling van de  HotZone Eindhoven in samenwerking met Kenniswijk. Door de combinatie van deze ervaring, onze WLL-licentie en onze uitgebreide glasvezelinfrastructuur kunnen wij als geen ander een compleet pakket wireless-diensten aanbieden.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond