Deel dit artikel
-

Fiege hofdistributeur Media Markt

De Duitse logistieke dienstverlener Fiege verzorgt exclusief de distributie van artikelen die bij de maandag geopende Duitse website van Media Markt worden besteld. De opdracht komt voort uit de activiteiten van Fiege voor het bedrijf in Nederland.

Fiege, dat tot de grotere logistieke dienstverleners in Duitsland behoort, heeft voor zijn e-commerce-activiteiten een Mega Center in Erfurt opgericht. Het bedrijf werkte al voor de dit najaar gestarte online activiteiten van Saturn, de andere retailformule van moederbedrijf Metro. Fiege neemt alle aspecten van de distributie voor zijn rekening, inclusief opslag en inspectie.

Erfurt is centraal gelegen in Duitsland, zodat iedere product dat voor 18.00 uur wordt besteld nog dezelfde avond wordt uitgeleverd.

Media Markt  gebruikte Nederland samen met Oostenrijk als proeftuin voor de internetwinkel en Fiege Benelux mocht daar proefdraaien.

Moederbedrijf Metro wil dertig procent van de online retailmarkt zien te veroveren. Om de franchise-uitbaters van de fysieke winkels niet tegen het hoofd te stoten, krijgen die verkoopcommissies op de webomzet uitgekeerd. Daarnaast werden de prijzen van het kernassortiment in alle winkels gelijkgeschakeld.

Deel dit bericht

3 Reacties

D.G.Konijnenberg

Er kan morgen een wasmachine geleverd op het adres IndischeTuin in Rotterdam volgens een email die ik heb ontvangen.Die is 3weken geleden al geannuleerd.Dat is ook financieel al afgehandeld.DUS NIET BEZORGEN!!!
Vriendelijke groet D.G.Konijnenberg

Deerenberg

Geachte heer/mevrouw MAARTEN DEERENBERG,

Wij hebben uw bestelling bij MediaMarkt in behandeling. Standaard levert MediaMarkt uw bestelling zeer snel uit.
In uw geval staat de levering gepland op:
Maandag , 17-06-2013.

Uiterlijk om 8:00 uur op Maandag , 17-06-2013, ontvangt u van ons een email met daarin een indicatie van het levertijdstip en een link naar ons webportaal waarin u uw bestelling en aflevertijdstip real-time kunt volgen.
Indien levering op Maandag , 17-06-2013 niet uitkomt voor u, kunt u tot 22:30 uur vanavond uw levering op een latere datum inplannen door te klikken op bijgevoegde link, (Vergeet niet uw keuze op te slaan).

In geval van rembours kan enkel met PIN(NL)/BANCONTACT(BE) worden betaald, contant geld wordt niet geaccepteerd.

Wij verheugen ons er op om op Maandag , 17-06-2013 uw bestelling van MediaMarkt bij u te leveren.

Met vriendelijke groet,

MediaMarkt
Fiege B.V.

Geachte heer/mevrouw

Het gezegde dat u snel uitlevert is pertinent onjuist. Er wordt geadverteerd met: Voor 22.00 uur besteld volgende dag in huis!
Mijn bestelling is gedaan op 12 juni om 18.30 uur. Dat houdt dus in leveren op 13 juni!!
Dit is niet gebeurd. Mediamarkt gebeld. 55 minuten moeten wachten want het is zo druk ‘we staan u zo spoedig mogelijk te woord’. Die zgn drukte is al tijden en tijden zo.
De belofte werd na ruggespraak met de betreffende afdeling gedaan dat het toestel vandaag 14 juni geleverd zou worden.

Ik kreeg de 14e geen bericht. Weer gebeld nogmaals 55 minuten moeten wachten. Het was weer o zo druk. Weer ruggespraak gehouden met de betreffende afdeling. Uitkomst: Het toestel wordt maandag afgeleverd.
‘Maar jullie hebben gisteren gezegd vandaag?!’ ‘Ja maar dat komt niet goed uit!!!!!’
‘Maar ik heb keer op keer gemeld dat we zaterdag op vakantie gaan’.

Niemand kwam op het idee mij bijtijds mee te delen dat het maandag zou worden. Dat zou fijn zijn geweest want dan zou ik niet voor jan joker twee dagen hebben verknald met wachten.

Ik kan onze vakantie uitstellen tot uiterlijk maandag 12.00 uur..
Tot dat tijdstip ben ik dus thuis om het toestel (inclusief gereed maken voor direkt gebruik) in ontvangst te nemen. Ik neem aan dat u na de onverkwikkelende gang van zaken de route van het transport zodanig wilt indelen dat wij het toestel voor maandag 12.00 uur in ons bezit hebben.
Alles is al betaald.

Ik reken er op nog van u te horen

Vriendelijke groet

Maarten Deerenberg

Dennis Verhage

Het is nu 2018 en niets is er verbeterd bij MediaMarkt Saturn en Fiege. Media Markt zegt dat alleen niet de volgende dag geleverd zal worden in het geval van een ongeluk in een klein hoekje, maar naast dat dit al een leugen is, is het ook onmogelijk om zo iets waar te maken en als het dan al mis gaat, of sterker: men valt door de mand – dan moeten ze het op z’n minst toegeven. Ik vind die belofte een valse belofte en ben naar De Geschillencommissie gegaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond