Deel dit artikel
-

Financiële domper voor internetinvesteringen T-Mobile

Het Amerikaanse telecombedrijf AT&T ziet af van de overname van T-Mobile Amerika. Deutsche Telekom loopt hierdoor 39 miljard dollar mis, waarvan een deel in nieuwe internetactiviteiten zou zijn geïnvesteerd.

Er zijn zo veel bezwaren van de Amerikaanse telecomtoezichthouder dat AT&T geen heil meer ziet in de overname van T-Mobile in de V.S. In maart van dit jaar sprak Deutsche Telekom de intentie uit om zijn niet-Europese dochter te verkopen voor 39 miljard dollar. Het filiaal zal nu zelfstandig door blijven draaien.

De baas van Deutsche Telekom, René Obermann, wilde een deel van de bijna veertig miljard investeren in productvernieuwing. Het geld zou worden geïnvesteerd in infrastructuur in Duitsland en elders in Europa. Daarnaast zou hij specifieke internetproducten ontwikkelen of doorontwikkelen. Dat plannen kunnen niet worden gerealiseerd omdat de financiële middelen daarvoor uitblijven.

Het is nog niet duidelijk hoe Obermann zijn strategische plannen tot 2015 nu wil gaan financieren. Deutsche Telekom en T-Mobile moeten, volgens die plannen minder afhankelijk worden van de verkoop van telecombundeltjes. E-commerce, televisie en online advertising moeten belangrijkere financiële fundamenten worden.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers in november bleek echter dat het op die fronten juist twaalf procent omzet verloor. De noodzaak tot groei-investeringen, zoals overnames, neemt daarmee enkel toe.

Foto: Evan Bench (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond