Deel dit artikel
-

Geen jubelstemming rond kijkcijfers FOX

De nieuwe zender FOX heeft gisteren veel minder kijkers getrokken dan Talpa op zijn openingsavond of Sport7. Zelfs het vlaggenschip FOX Voetbal kwam niet boven de 56 duizend kijkers uit. Naar Voetbal International van RTL 7 keken 835 duizend mensen.

Voetbal International moet het voortaan doen zonder beelden uit de Eredivisie. FOX gunde RTL de rechten niet, ondanks een fors bedrag dat zou zijn geboden. Inhoudelijk werd FOX Voetbal overigens goed gewaardeerd, maar de kijkcijfers vielen tegen. Niet voetbal, maar de serie Walking Dead trok bij de meeste kijkers: 76 duizend.

Naar de openingsavond van John de Mols Talpa (ook met veel sport) keken in 2005 1,1 miljoen mensen. Ook Sport7 werd aanvankelijk royaal bekeken. Beide stations werden uiteindelijk van de zender gehaald.

Overigens had Raymond van der Vliet, algemeen directeur van FOX Benelux, niet direct hoge verwachtingen van het marktaandeel. Op dit moment hebben de betaalzenders van FOX 650.000 abonnees. Tien procent van de huishoudens heeft een abonnement. In heel veel landen ligt dat tussen de vijftien en zeventien procent.

Deel dit bericht

6 Reacties

Stefan

De kijkcijfers zijn dan nu nog niet goed, ik heb er vertrouwen in dat dit wel goed gaat komen als het aanbod van andere zenders zo blijft. Als fox uiteindelijk top series blijft uitzenden zal het ook meer vaste kijkers krijgen.

Nederland is wel klaar met de meeste goedkope bullsh*t programma’s zoals “Mijn leven in puin (RTL4)” of al die talenten shows die we al 139 keer hebben gezien.

Nu FOX er is, en netflix eraan komt hoop ik dat er eens wat kwalitatieve programma’s bij komen. De meeste RTL programma’s kosten helemaal niks om te maken, zelfde geldt natuurlijk voor SBS6 programma’s.

SBS6 doet het dan vrij goed met Dokter Tinus, en ik hoop dat er meer van dat soort tv gaat komen.

Sjors Pals

De cijfers kun je niet helemaal vergeten, sport7 was een open kanaal, dus dat er meer mensen keken is niet vreemd.

Pierre

Toch is Fox nu al beter dan dat geneuzel op RTL . Wie wist dat Fox al zou uitzenden? Dankzij de NOS wist ik het pas gisteren.
Mogen die goedkoop scorende altijd op de man spelende tutjes van VI direct verdwijnen.

Robin Rutten

@ Sjors: Het gáát hier om het open kanaal van FOX.

Robin

Helaas is het ook zo dat de zender voor veel kijkers bij UPC niet naar de zender kunnen kijken. Dit omdat de zender gewoonweg niet in het Basis digitale tv pakket zit (zowel DVB-C, CI+ als mediabox). Laat ik nu net een Alles-in-1 Basis pakket hebben en dus niet kunnen kijken.

Elja Trum

Ook bij Glashart Media (mijn glasvezel aansluiting) kan ik de zender helaas nog niet vinden in het aanbod. Ik had best een paar van de series die Fox uitzendt willen kijken..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond