Deel dit artikel
-

Google miljardairs gaan asteroïdes melken

Het Amerikaanse bedrijf Planetary Resources, met kopstukken van Google als financiers, wil naar asteroïdes reizen om er zeldzame grondstoffen te oogsten en die op aarde te verkopen. Dat hebben ze gisteren tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

Planetary Resources werd dit jaar in Washington opgericht door Peter Diamandis en Eric Anderson en wordt financieel gesteund door Google topman Eric Schmidt, Google-oprichter Larry Page en Avatar-regisseur James Cameron. Ook Ross Perot, Google bestuurder Kavitark Ram Shriram and International Software oprichter Charles Simonyi zijn betrokken bij het ambitieuze project.

Het bedrijf wil zich eerst richten op de ontwikkeling van goedkope geautomatiseerde ruimteschepen. Die zullen worden uitgerust met telescopen om metaalrijke asteroïdes op te sporen. Vervolgens wil men metalen delven en terug naar aarde transporteren. Het argument is dat als de beschikbaarheid van deze metalen groeit, de prijzen van elektronische apparaten waaronder smartphones en computerschermen kunnen dalen. Bovendien dreigen natuurlijke grondstoffen op aarde uitgeput te raken, terwijl ze in de ruimte ruim voorhanden zijn.

Ook zou water kunnen worden meegenomen. Van de 8.900 asteroïdes op vliegafstand zouden er 100 tot 150 rijk aan water zijn.

Het project moet binnen nu en vier jaar worden gerealiseerd.

Deel dit bericht

1 Reacties

Gee

Wellicht kan James Cameron dan gelijk de regie van de aankomende remake van de film Dune over pakken… science fiction wordt werkelijkheid…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond