Deel dit artikel
-

Gratis internet in hotels wordt de norm

Hotels bieden gasten steeds vaker gratis WiFi aan. Die vinden het inmiddels zelfs belangrijker dan een complementair ontbijt.

Uit het onderzoek van LookingforBooking.com onder meer dan 2300 Nederlandse accommodaties blijkt dat 86,4 procent beschikt over een draadloze internetverbinding, waarvan de gast gratis gebruik mag maken.

Limieten zijn er nauwelijks. Alleen de hotels van Fletcher bieden maar een halfuur per dag gratis toegang via de HotSpots van KPN. Ook Van der Valk kent zo’n regeling.

Zo’n 33 procent van de hotels die geld rekenen voor het gebruik van internet in de kamer, bieden de dienst wel gratis aan in de lobby.

In bijna 9 procent van de Nederlandse hotels moet de gast sowieso betalen voor het gebruik van draadloos internet. Prijzen variëren van 0,50 euro per uur tot 25 euro per 5 uur, aldus de site.

Opvallend zijn de kosten die Hilton rekent. Wie verblijft in een Hilton in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam of Schiphol zou stijl achterover kunnen slaan van de prijzen voor het gebruik van het WiFi netwerk. Zo betaalt de reiziger in het Hilton The Hague voor een etmaal online 25 euro, voor een week lang 50 euro. Het Hilton Amsterdam gooit er nog een schepje bovenop met 27 euro per dag of 12 euro per uur.

Uit het onderzoek blijkt verder dat slechts 4,9 procent van de accommodaties geen draadloos internet heeft. Hiervan biedt 22 procent een alternatief, zoals kabelinternet. Bovendien gaf ruim 11 procent van de hotels zonder WiFi aan, hiermee bezig te zijn of dit op korte termijn te willen installeren.

Deel dit bericht

5 Reacties

André Scholten

Als ik in een hotel zit ga ik hoe dan ook online, de vraag alleen is “hoe snel”. Als er geen WiFi is dan ga ik via mijn Android telefoon als WiFi hotspot online. Het comfortgevoel wat ik dan bij dat hotel krijg is lager, omdat het internetten trager is. Ik denk dat ze er dan toch goed aan doen om gratis WiFi aan te bieden, want zoals ik al zei, online ga ik toch wel.

JohnnyK

Buitenlanders in NL schrikken zich rot. betalen voor WIFI? Een access point in de lobby is toch geen enkel probleem? Het kost geen drol om een wireless router in de lobby te zetten. Hoge snelheid vraagt niemand om, email checken en wat webpagina’s bekijken is alles. Films downloaden, ach. dat hoeft niet.

Mark

Eigenlijk is het belachelijk dat niet al de norm is. Internet is als water, dat wil je ook niet missen.

Andre

Over het algemeen is het heel erg slecht geregeld in de Hotels in Nederland. Vaak slechte verbinding of heel traag en heel vaak nog gewoon kosten betalen hoor. NH Hotel Utrecht is gewoon betaald alleen in de lobby is het gratis maar heb je bijna geen verbinding. Die service kan echt veel beter dan in het bovengenoemde geschetst word. Mijn wekelijkse ervaring is heel anders.

Mariska

NH Marquette in Heemskerk is idd ook (dik) betaald, zowel in het kasteel als in het hotel zelf. Ongelooflijk dat ketens nog zo achterlopen in de tijd, zeker als er ook veel zakelijke gasten komen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond