Deel dit artikel
-

ICIT in serious gaming en augmented reality

Internetbureau ICIT lanceert het nieuwe label Interactive waarmee het als een van de weinigen in Nederland beschikt over een ‘voelende studio’. Het hightech systeem wordt gebruikt om klanten te bedienen met serious gaming, augmented reality en 3D-video’s.

Het internetbureau heeft voor een zekere periode het exclusieve recht gekregen om de systemen, ook bekend onder de naam Gameship, te gebruiken. Scholieren van de hogeschool werken met specialisten van ICIT aan innovatieve projecten.

Welk project als eerste wordt opgeleverd vanuit deze nieuwe samenwerking houdt commercieel directeur Joël Heiner nog voor zich. Dat duurt tot de zomer, het moment dat het eerste project van Interactive wordt opgeleverd. “In het algemeen kun je stellen dat dit interessante omgevingen zijn voor zorgverzekeraars, bouwbedrijven en projectontwikkelaars en overheden.

De studio waar ICIT Interactive gebruik van maakt staat in Leeuwarden en is eigendom van de Noordelijke Hogeschool. Die gebruikt het als leerwerkbedrijf.

Motion capture-technologie wordt door de grootste mediaproducenten ter wereld gebruikt voor onder meer films en spellen. In Nederland staan drie van dit soort installaties, waarvan een in Friesland.

Voorbeeld van toepassing door EA Sports:

Deel dit bericht

2 Reacties

M.Dierckx

Gameship was failliet. Heeft ICIT de boedel overgenomen?

Joël Heiner

ICIT (Interactive) is met NHL Hogeschool overeengekomen dat het onder een eigen label producten/diensten kan leveren en tevens voor continuïteit zorgt op het commerciële vlak.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond