Deel dit artikel
-

iPad dringt bedrijfsleven binnen

De iPad, waarvan later vandaag een nieuw model zal worden gelanceerd, dringt langzamerhand het bedrijfsleven binnen. Volgens een later deze maand te verschijnen studie is de tablet de snelst groeiende technologie onder kleine bedrijven.

Volgens The Business Journal (uit New Carolina) is 75 procent van de kleine (Amerikaanse) ondernemingen vertrouwd met de iPad. De gebruikers zijn over het algemeen grootverdieners. Een belangrijke overweging om de iPad aan te schaffen, is volgens het bedrijf de mogelijkheid om via clouddiensten altijd en overal te kunnen bechikken over zakelijke informatie. Zakelijke software is echter nog maar mondjesmaat te vinden op de iPad.

Apple lanceert later vandaag de iPad 3. Die zou volgens de laatste verhalen iPad HD gaan heten, in verband met een hoog resolutie scherm, een snellere processor en een betere camera. Als datum voor de Amerikaanse (internationale?) beschikbaarheid wordt nu 16 maart genoemd.

Volgens Reuters komt Apple in elk geval ook met een iPad 4G versie, die LTE ondersteunt. Aangezien deze volgende generatie mobiele telefonie in Europa nog niet in gebruik is, zou dit model wel eens uitsluitend in de VS kunnen verschijnen. De prijzen van de nieuwe iPads zouden nauwelijks afwijken van die van de iPad 2, zo zeggen weer andere bronnen.

Sommige analisten denken dat Apple vandaag ook een nieuwe versie van Apple TV zal lanceren. Het kastje is nog maar in enkele Apple Stores verkrijgbaar. Volgens The Verge krijgt de nieuwe versie van Apple TV (niet te verwarren met de televisie waaraan Apple al geruime tijd werkt) dezelfde processor als de iPad.

Emerce zal de persconferentie van Apple in de vooravond gaan livebloggen via Twitter (vanaf 19.00 uur).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond